Lite historik om Maxi ICA Stormarknad Skövde

Ingången till Maxi ICA Stormarknad Skövde

Lite historik om Maxi ICA Stormarknad Skövde

Från ICAs stora logistikcentral i Skaraborg till ICA Maxi. 1960 öppnades lagercentralen i Skövde som då servade cirka 620 butiker runt om i länet. Som arbetsplats jobbade som mest cirka 140 personer på lagercentralen.

1960 var Grubbavägen nuvarande Köpmannagatan den nordligaste vägen i Skövde och norröver fanns bara åkermark och jordbruk. Många av de butiker som servades av Lagercentralen i Skövde var lanthandlare och med tiden började fler och fler att läggas ner.

1990–1992 gjordes kartan gällande logistik inom ICA om och detta innebar att lagercentralen i Skövde skulle läggas ner, vilket skedde 1992–1994. Under denna tid fattades beslut att bygga en stor ICA-butik då detta saknades i Skövde.

1997, i september, slog Maxi ICA Stormarknad Skövde upp portarna och blev med tiden Skaraborgs största butik. Butiken var den 17:e MAXI-butiken som öppnades i Sverige.

Sedan Maxi öppnades har vi tagit stora kliv i marknaden och genomfört stora förändringar. Den största var 2007–2008 då Maxihuset blev Elins Esplanad med en stor tillbyggnad och förnyelse. Många butiker tillkom och Maxi ökade sin yta rejält och blev ICA Maxis första generation av "nya tidens Stormarknad". 2009 vann Maxi ICA Stormarknad Skövde priset som årets butik.