Vi sponsrar idrotten i Norrköping

Vi sponsrar idrotten i Norrköping

Vi på Maxi ICA Stormarknad Norrköping jobbar aktivt med sponsring, främst inom barn- och ungdomsverksamhet i olika idrottsgrenar. Men vi sponsrar även de ledande idrottsföreningarna i Norrköping.

IFK Norrköping

IFK Norrköping, även kallad Snoka eller Peking, är en klassisk idrottsförening. Kamratföreningen i Norrköping bildades den 29 maj 1897 och utövar fotboll sedan starten. De är en av Sveriges mest anrika och framgångsrika fotbollsklubbar och har blivit svenska mästare 12 gånger och vunnit Svenska cupen 6 gånger.

Vita Hästen

Genom sammanslagningen av IFK Norrköpings och IK Sleipners ishockeysektioner bildades Vita Hästen. Namnet kom av att IFK-supportrar under denna tid kallades "vita" (till skillnad mot Sleipners "randiga" supportrar) och att Sleipner är Odens häst i den nordiska mytologin.

Vargarna Speedway

Speedwaysporten i Sverige drog igång 1947 efter engelskt manér. Första lagmatchen avgörs i Norrköping mellan Landsorten och Stockholm. Namnet "Vargarna" tas från textilfabriken Vargen. Året därpå var det premiär för speedwayallsvenskan.