Glutenfritt på Maxi ICA Stormarknad Nacka

Glutenintolerans (celiaki) är en sjukdom som innebär att kroppen inte tål av livsmedel innehållande proteinet gluten. För den som är intolerant gäller det att utesluta alla livsmedel som innehåller gluten och ersätta dem med glutenfria alternativ för att må bättre.

Fri frånVi på ICA Maxi Nacka vet att det går bra att leva och må bra med glutenintolerans, så länge man lär sig vilka livsmedel och produkter man kan använda. Alla produkter som innehåller vete, råg och korn utesluts helt i den glutenfria kosten och ersätts istället av livsmedel som ris och majs eller potatis och quinoa. (Läs mer om celiaki)

Glutenfria produkter

Att alltid behöva kontrollera vad olika produkter innehåller kan vara ganska tidskrävande. ICA Maxi Nacka har därför ett fint sortiment av ICAs egna glutenfria produkter, som är färdiga att användas och passar veckans alla dagar.

För en god glutenfri frukost har vi knapriga glutenfria knäckebröd eller mjuka frukostbröd i form av glutenfria surdegsbröd. Till lunch och middag finns pasta för hela familjen i form av glutenfri spaghetti, casarecce eller fusilli. Lasagnekvällarna fixas såklart med glutenfria lasagneplattor. När tiden inte riktigt räcker till för köksbestyr kan våra frysta glutenfria pannkakor komma väl till pass, bara att värma och äta.

Glutenfria produkter

Glutenfritt mellanmål

Till mellanmål eller fika kan det sitta bra med glutenfria muffins, och för den chokladsugne som efterlyser glutenfri choklad finns krispiga chokladkex.

Glutenfritt sortiment

Glutenfritt sortiment

Vårt glutenfria sortiment hittar du nu i fri från avdelningen som finns vid frysavdelningen.

Glutenfria recept

Vill du själv laga glutenfri mat? Det är inte alls så svårt som det kanske låter. Nyckeln är att byta ut vissa ingredienser mot de glutenfria alternativ som du hittar hos oss på ICA Maxi Nacka. För att förenkla ytterligare har vi dessutom redan anpassat massor av recept på ica.se speciellt för glutenintoleranta, där glutenfria alternativ finns till alla ingredienser. Nu kan du enkelt baka glutenfritt bröd eller glutenfri kladdkaka själv. Kanske glutenfria pannkakor till middag eller varför inte glutenfria våfflor?