Glutenfritt på Maxi ICA Stormarknad Karlskoga

Celiaki, eller glutenintolerans som det vanligare benämns, är en sjukdom som innebär att kroppen inte tål livsmedel som innehåller glutenprotein (bland annat vete, råg och korn).

För att se till att kroppen mår bra måste den glutenintolerante utesluta livsmedel som innehåller proteinet gluten och byta ut dem mot glutenfria alternativ, ofta majs och ris eller potatis.

Att leva med glutenintolerans innebär vissa förändringar i livet, men när man väl har lärt sig vilka livsmedel och produkter man kan använda sig av blir det lättare. På Maxi ICA Stormarknad i Karlskoga har vi satsat på att erbjuda våra kunder ett fint glutenfritt sortiment för att förenkla vardagen för många.

Glutenfria produkter

Vi på ICA Maxi i Karlskoga vet hur tidskrävande det kan vara att ständigt behöva kontrollera innehållsförteckningen på många olika livsmedel. Därför har ICA tagit fram ett eget sortiment av glutenfria produkter, färdiga att användas när de behövs. Vi vill att du ska känna dig trygg med våra produkter så att dina inköp blir enklare och går snabbare.

Till den glutenfria frukosten erbjuder vi saftiga glutenfria surdegsbröd eller flera olika krispiga knäckebröd utan gluten. Pastafavoriterna finns också i glutenfria varianter, där spaghetti, fusilli eller glutenfria lasagneplattor hjälper dig att lyckas med dagens måltider. För de enkla middagarna, eller när tiden inte riktigt vill räcka till, passar våra frysta glutenfria pannkakor som handen i handsken. Färdigstekta pannkakor med lite sylt, passar lika bra varma som kalla, för middag eller som mellanmål. Till det goda fikat har vi glutenfria chokladkex och god glutenfri choklad att erbjuda!

Glutenfria produkter

Glutenfria produkter

Kom gärna in i butiken för att se vårt breda sortiment av glutenfria produkter.

Glutenfria avdelningen

Glutenfritt sortiment

Huvuddelen av vårt glutenfria sortiment hittar du vid vår frukt och grönt avdelning, bredvid Maxiköket. Vissa brödsorter och bakverk finner ni i frysavdelningen.

Glutenfria recept

Att laga glutenfri mat hemma är inte så svårt som man kanske kan tro. Är du bara noga med att byta ut alla ingredienser som innehåller gluten mot glutenfria varianter så går det som en dans. Hos oss på ICA Maxi i Karlskoga har vi ett fint utbud av glutenfria alternativ i våra hyllor. För att förenkla det ytterligare har vi dessutom redan anpassat många recept på ica.se speciellt för glutenintoleranta. I vår receptbank får du enkelt förslag på alternativa ingredieser till receptet. Nu kan du enkelt baka glutenfritt bröd eller glutenfri kladdkaka själv. Vad sägs om glutenfria pannkakor till middag eller varför inte glutenfria våfflor?

7 recept

Laktosfria produkter