bhs-kalmar-hallbarhet-toppbild-700x300

Under våren har vi satsat stort på nya och energisnåla kylar samt genomfört en rad större hållbarhetssatsningar. Det innebär en kostnadsbesparing för oss som bidragit till att vi har kunnat sänka priserna på en hel del varor i butiken. Alltså, en god affär för både miljön och din plånbok! Scrolla ner för att läsa mer om våra förbättringar.

Bageri

Andra bullar i bageriet

Med klimatsmarta kylar, en ny ugn och ett sprillans nytt jässkåp går vi mot grönare tider även i bageriet. Dessutom har våra bagare fått större arbetsytor att skapa goda bröd- och bakverk på. Och som om inte det vore nog: Numer tillverkar vi vår alldeles egna gelato här i butiken.

Godis

Godare godis

Vi har ökat det svensktillverkade godiset i vårt breda lösviktssortiment. Ja, nu är närmare 50 % av godiset svenskt. Dessutom kommer du hitta en hel del veganska och gelatinfria alternativ framöver.

Bananer

Schyssta bananer

Nu har vi har byggt om Frukt & grönt till en toppmodern och hållbar avdelning med nya kylar och bord. Kan det möjligtvis vara den bästa i Sverige numer? Hur som helst: Här använder vi enbart sockerrörspåsar. Dessutom säljer vi endast miljösmarta och ekologiska bananer.

Vego

Viva vego

Numer är vårt vego utbud 12 meter långt. Här kan du frossa bland ett brett sortiment av klimatsmarta kyl- och frysvaror.

Fisk

Fiskelycka

Fiskar du efter goda nyheter? Då ska du komma förbi vår fisk- och skaldjursavldening. Nu har vi nämligen byggt ut för att göra mer plats åt havets alla delikatesser. Vi har även passat på att byta ut vår gamla frys- och kyldisk mot mer miljösmarta alternativ. Dessutom har vi bytt åkeri, vilket innebär fossilfritt bränsle alla dagar i veckan.

Deli

Goda nyheter i vår deli

Inte nog med att vårt sprillans nya och toppmoderna butikskök står klart. Vi har också anställt en ny kock. Utöver Daniels vana smaklökar är han expert på säsongsanpassade måltider, hållbarhet samt klimatvänliga lösningar. Välkommen förbi på dagens rätt, mat lagad från grunden med reko råvaror, kl. 11.00–14.00, måndag–fredag. Psst, rätterna går även att köpa kalla och förpackade i butiken.