För nästa generations skull

För nästa generations skull

Vi tar ansvar när det kommer till framtiden. Det innebär att vi tar ett helhetsgrepp kring vårt miljöarbete. Att energieffektivisera, minimera matsvinnet samt uppmuntra dig att göra hållbara val är centrala delar för oss här i butiken.

Kvalitetscertifierad butik

Kvalitetsarbete i butik

Matkvalitet är en viktig fråga och arbetet med att utveckla säkerheten för livsmedelshantering i butik pågår på flera fronter. Vi hanterar våra varor på ett omsorgsfullt och korrekt sätt enligt svensk standard för livsmedelshantering. 

Miljömärkt butik

Miljömärkt

Vi är en svanenmärkt butik. Det innebär att vi tar ansvar för miljön. I butiken, men också genom vilka varor vi väljer att köpa in. 

Miljö

Det här gör vi för miljön

  • Vi har minskat vårt energiuttag med 1 milj/kwh under 2019 genom en modern kylanläggning samt satt dörrar på alla våra kylar och frysar
  • Vi tillverkar egen värme med hjälp av vårt kylsystem. Värmen förser både vår butik, Systembolaget samt Apoteket Hjärtat året om
  • Vi använder enbart förnybar el
  • Vi har installerat energisnål LED-belysning i hela butiken
  • Allt vårt överblivna bröd blir till etanol
Matvinn

Matsvinn blir Matvinn

  • Genom vårt samarbete med Svenska kyrkan skänker vi mat och andra varor till behövande familjer i vår stad.
  • Mat som inte går att rädda används för att producera biogas. Vi är en av de första butikerna med en så kallad Slurry på vår bakgård. När resterna pressas under hårt tryck bildas en vätska som blir till biogas. Det som blir över går vidare och förbränns i ett värmeverk.
  • I samarbete med Helsingborgsföretaget Rescued Fruits arbetar vi för en god morgondag genom att ta tillvara överbliven frukt. Både smart och gott!
Härifrån trakten

Smaker nära dig

Vi tror att du är lika stolt över maten här i trakten som vi är. Därför har vi tillsammans med bönderna samlat den bästa lokala maten. Njut av äkthet, omtanke, kunskap och småskaligt skapande som känns på smaken.
Vi gillar svenskt och lokalt kött. Svensk djuromsorg hör till den bästa i världen. Det är anledningen till att det mesta av vårt eget kött kommer från svenska och skånska gårdar.