Vanligaste frågorna och svaren om vår onlinehandel

Vanligaste frågorna och svaren om vår onlinehandel

Hur vet jag om ICA levererar hem till mig? 
Logga in i onlinetjänsten och ange din hemadress och postnummer, så ser du om du kan få leverans. Du kan också kontakta ICAs kundkontakt på handlaonline@ica.se eller telefon 033-47 47 94.

Kan jag hämta min beställning i butiken?
Tyvärr inte, din beställning plockas på ICAs centrallager och alla beställningar körs ut direkt därifrån.

Varför erbjuder ni inte samma sortiment online som i er fysiska butik? 
Tidigare plockade vi själva våra online-beställningar i butiken och körde ut alla matkassar till våra kunder, men till slut blev volymen så stor att vi inte längre klarade av att hantera den själva. I dag plockas beställningarna på ICAs centrala e-handelslager som har större kapacitet men ett mindre sortiment än vi har i butiken.

Varför erbjuder ni inte lika låga priser online som i er butik? 
Du betalar för tjänsten att någon plockar ihop din beställning och kör hem dina matkassar, därför är många produkter något dyrare än i butiken. 

Plock- och leveransavgift? 
Plock- och leveransavgift. 99:-. Ingen avgift för dig som handlar över 1200:-.

Gäller kampanjbladets priser även online? 
Ja, i största möjliga mån. Den enda begränsningen är artiklar som inte finns på ICAs centrala onlinelager, där beställningarna plockas i dag. 

Varför kan ni inte köra hem det som saknas till mig vid senare tillfälle? 
Tyvärr så finns inte den möjligheten i dag, men visst vore det önskvärt. Vi är arbetar tillsammans med det centrala lagret, där onlinebeställningarna plockas, lösa de problemen som finns så att du ska få rätt varor från början. 

Jag har bokat hemkörning till en viss tid, men leveransen har inte kommit? 
Kontakta ICAs centrala onlinekundtjänst via handlaonline@ica.se eller via telefon 033-47 47 94..

Varför tar det så lång tid innan jag får svar från ICAs onlinekundtjänst då jag mailar till handlaonline@ica.se eller ringer via 033-47 47 94? 
Förhoppningsvis är det ett tillfälligt problem som är löst inom kort. ICA har tidigare använt externa callcenterföretag, men man kommer nu att utöka den egna kundtjänsten för att svara på merparten av frågorna i egen regi. 

Om jag har ytterligare frågor – vart vänder jag mig då? 

Du är alltid välkommen att ställa dina frågor till oss i butiken, men de bästa svaren gällande onlineverksamheten får du genom att kontakta ICAs centrala onlinekundtjänst via handlaonline@ica.se eller via telefon 033-47 47 94.

Så här gör du när du ska börja handla, se informationsfilm >>