Ekologiska godsaker

På toppen av Hallandsåsen ligger Veronicas Gård. Där är ekologiskt en självklarhet. Beställ och välj mellan nöt-, utegris- och lammkött från Veronicas ekologiska uppfödning. Vid frågor eller beställning når ni oss på 035 – 16 55 03.


Nötkött

BASLÅDA - INNEHÅLLER 1/4 (en kvart) PRIS 185KR/KG
Allt kött är benfritt, vaccumpackat och märkt med delens namn. Baslådan består av två delar:

LÅDA 1 ca 40% av vikten
fransyska, rostbiffkappa eller flankstek
rostbiff, högrev, bog
innanlår, entrecote, bringa
oxfilé, ytterlår, rulle
ryggbiff, skivade lägg

LÅDA 2  ca 60% av vikten
färs- packas i påsar om ca 5kg

Vikt för baslåda ca 35-45kg (ca 6475kr-8325kr)


Lammkött

Vikten som du betalar för är slaktad kropp innan styckning.

STYCKAT I DELAR - Alla delarna är styckade men du får själv packa i påsar.

HALV KROPP STYCKAT 169KR/KG

HEL KROPP STYCKAT 155KR/KG

STANDARDLÅDA FÖR LAMM

- Hel stek
- Knäckta revben
- urbenat slag
- Sadel i kotletter
- racks
- hela lägg
- Bog och hals i 3,5cm tjocka skivor så ni kan göra grytbitar eller mala till färs.

Inälvor går att beställa i mån av tillgång PRIS 80kr/kg.

Vikterna är ca 7-10kg / halvt lamm (ca1180kr-1690kr)

ca 14-20kg/ helt lamm (ca 2170kr-3100kr)

1.stek 2.sadel/racks 3. rygg/hals 4. Bog/lägg 5. Slag/rev


Griskött  

Vikten som du betalar för är beräknad på slaktad kropp utan huvud.

STYCKAT I DELAR- Alla delarna är styckade men du får själv packa.

HEL KROPP STYCKAD: 125KR/KG
HALV KROPP STYCKAD: 135KR/KG

STANDARDLÅDA FÖR GRIS:

- Urbenad bog (för grytbitar)
- Karré i skivor
- Kotletter
- Sidfläsk
- Revben
- Skinka anatomisk styckad(bl.a. innanlår, fransyska)
- färs

Organ och späck går att beställa vid mån av tillgång 80KR/KG

Vikterna är ca 25-35kg/halv gris (ca3375kr- 4725kr)

ca 50-70kg/hel gris (6250kr-8750kr)