I år satsar vi på
en annan typ av jul

Julen är tillbaka. För vissa innebär det umgänge med familj och vänner. För andra betyder det ensamhet. Det är kring julen det blir extra tydligt att alla inte har samma möjligheter. Och precis som förra året vill vi stötta de barn och vuxna i vårt Halmstad vars jul inte alltid är så god som den bör vara. Därför startade vi kampanjen en annan typ av jul. Fylld med goda initiativ som har möjlighet att sprida glädje där det behövs som mest.


Swisha en annan typ
av julklapp i år

Julklappskortet - Tillsammans för ett annat typ av Halmstad

Det brukar heta att julen är barnens högtid. Tyvärr gäller inte det alla barn. Nu kan du vara med och ge bort en julklapp till de barn i Halmstad som behöver det mest.

Så här fungerar det:
Swisha 10, 25 eller 100 kronor till 123 257 01 33.

Julklappskortet är enkelt. Det är ett symboliskt kort du kan fylla med pengar. Pengarna, oavsett summa, läggs i en stor pott som sedan jämt fördelas ut till de riktiga julklappskorten som barnen får och kan köpa egna julklappar för här i vår butik. Utdelningen görs av Frälsningsarmén i Halmstad för att säkerhetsställa att de går direkt till de barn som behöver det mest i jul.


Dubbla glädjen i jul

Köp ett annat typ av pepparkakshus

Bygg ett annat typ av pepparkakshus i jul och låt julbaket göra skillnad på riktigt. Eller varför inte ge bort en julgåva som ger dubbel glädje? För varje "Ett annat typ av pepparkakshus" går 30 kronor oavkortat till vårt arbete för de som lever i hemlöshet och social utsatthet i Halmstad.

Du hittar pepparkakshuset i vår butik.
Välkommen!


I jul skänker vi
en annan typ av julkasse

En annan typ av julkasse

Det finns familjer i vår stad som lever i social utsatthet. För att göra julen till en enklare högtid för dem så skänker vi tillsammans med våra leverantörer ett stort antal julkassar. Packade med allt som ett riktigt julfirande behöver och lite annat gott. Förhoppningsvis är detta ett steg på vägen för att dessa familjer ska få uppleva en annan typ av jul i år.

Behöver din familj en julkasse för att klara julen?

Kontakta Frälsningsarmén på 035‐15 72 05 / halmstad@fralsningsarmen.se


I år serverar vi
ett annat typ av julbord

Köp ett annat typ av påskägg

Precis som tidigare år bjuder vi och Frälsningsarmén i Halmstad in till ett annat typ av julbord. Ett julbord för de som i vår stad som saknar ett hem, familj, lever i social utsatthet eller helt enkelt inte har råd att fira.

Nytt för i år är att flera av våra leverantörer är med och sponsrar vilket gör årets julbord till det största hittills. Tillsammans med dem fortsätter vårt arbete med en annan typ av jul för att sprida glädje och mätta magar. Det är det minsta vi kan göra för de som behöver det i vårt Halmstad.

Vill du också fira med oss?

Hjärtligt välkommen i sådana fall. Allt du behöver göra är att anmäla dig.

Kontakta Frälsningsarmén på 035 ‐ 15 72 05 / halmstad@fralsningsarmen.se, eller titta förbi Snöstorpsvägen 52 som har öppet 13‐16 tisdag, onsdag och torsdag.


Vi som är med och skapar
en annan typ av jul


Ett initiativ för halmstad

Långt bortom de charmiga villorna, centrala bostadsrätterna och det mullrande stadslivet vilar ett annat typ av Halmstad. Ett Halmstad med personer och hela familjer som lever i någon form utsatthet. De som behöver en hjälpande hand, råd och stöttning av olika slag. Det kan vara ekonomisk hjälp, att få mat för dagen eller hjälp med sovplats. Även om det bara är för en natt.

Oavsett vad så vill vi på ICA Maxi Högskolan tillsammans med Frälsningsarmén hjälpa och underlätta för de som lever i utsatthet. Därför har vi startat – Ett annat typ av Halmstad.


Kontakta oss

Har du några frågor, funderingar eller förslag på vad mer vi kan göra för ett annat typ av Halmstad. Hör av dig!

Frälsningsarmén och ICA Maxi Högskolan