En annan typ av sommar

Sommaren nämns oftast som den bästa årstiden på året. Men solskenet kan bedra. Bortom strålande sol, ett glittrande Kattegatt vid Tylösand och varma sommarkvällar vid brottet gömmer sig en annan typ av sommar. En med ångest, rädslor och ekonomiska svårigheter. Familjer som inte har råd med mat när barnen inte längre kan äta i skolan. Medan vissa behöver vistas mer hemma med missbrukande familjemedlemmar. Exemplen är många. Det vill vi ändra på

Genom att Swisha minst 1 krona är du med och bidrar till en bättre sommar, vardag och stad för de i Halmstad som lever i social utsatthet. Pengarna går direkt till aktiviteter, stöd och vårt arbete för ett annat typ av Halmstad. Tillsammans kan vi alla göra skillnad.

Swisha till: 123 257 01 33

Mer om #1krHalmstad

Ett annat typ av sommarlov

Barn ska få vara barn. En viktig del av att vara barn i Sverige är sommarlovet. Tyvärr har inte alla möjligheten till ett riktigt sommarlov i Halmstad. Det vill vi ändra på.

Finns det något mer synonymt med glädje och frihet än ordet sommarlov. Bara tanken på det spritter i benen på många. Medan andra fylls med ångest, rädsla och skam. För tyvärr finns det många barn i vår stad som av olika anledningar inte har möjligheten till ett riktigt sommarlov. Det vill vi ändra på.

Tillsammans med Frälsningsarmén i Halmstad anordnar vi ett annat typ av sommarlov för barn och sommaraktiviteter för hela familjer. Där barn kan få vara barn, utforska nya saker, leka och träffas i trygg miljö. Precis så som ett sommarlov ska vara.

Anmäl ditt barn till sommarlovet:

Ladda ned anmälan (PDF 225 KB)

Aktivitetsschema

Sommaren är en mörk tid för många. För att sprida lite ljus för de som behöver det mest har vi massor av aktiviteter i Halmstad under hela sommaren.

Häng med på en annan typ av sommar, här hittar du oss:

• Beachhäng på Östra Standens handikapssbad – varje söndag i juli kl. 13-16. Vi kommer finnas där med beachflagg och lite aktiviteter.
• Frukost och dusch på nattcaféet (Söderlingsvägen 6) mån-tors kl 8-10. Främst för hemlösa.
• Grillkvällar hos Frälsningsarmén i Halmstad (Snöstorpsvägen 52), 17.00 varje söndag i juli.
• Varje torsdag kl 13-16 hela året om är det öppet för fika och gemenskap och möjlighet till matkasse / ekonomisk hjälp på Frälsningsarmén.

Ladda ned aktivitetsschema (PDF 549 KB)

Andra initiativ

Med ”Ett annat typ av Halmstad” vill vi lyfta att det finns många i vår stad som behöver en hjälpande hand. Men också underlätta och hjälpa de som behöver det mest. Läs mer om alla våra initiativ för ett annat typ av Halmstad.

  • Ett annat typ av Halmstad
  • En annan typ av sommar
  • Ett annat typ av Pantrum
  • Ett annat typ av matsvinn
  • #1krHalmstad
  • En annan typ av vara
  • En annan typ av påsk

Kontakta oss

Har du några frågor, funderingar eller förslag på vad mer vi kan göra för ett annat typ av Halmstad. Hör av dig!

Frälsningsarmén och ICA Maxi Högskolan