Vårt engagemang: Brynäs damhockey

Vårt engagemang: Brynäs damhockey

Fler och fler unga tjejer börjar spela ishockey idag, och genom att stötta Brynäs IF i deras damverksamhet hoppas vi kunna vara med och dels stabilisera en långsiktig satsning och också skapa förutsättningar för unga tjejer i hela Gästrikland att spela hockey.

Vi vill ge bättre förutsättningar, för alla hockeyspelare.

Alla spelarna i Brynäs IFs damlag har idag vanliga jobb vid sidan av sin träning och satsning i Svenska Damhockeyligan. Om vi långsiktigt kan hjälpa till att öka jämställdheten mellan dam- och herrlag i stadens största hockeyklubb vill vi göra det. När fler och fler tjejer börjar träna hockey och A-lagen ibland har så unga spelare som 15-16 år är det extra viktigt att killar och tjejer ser att de har samma förutsättningar för att satsa på sin idrott tycker vi.

När blir det jämställt?

Vår medverkan som Dam Plus partner i Brynäs IFs damhockey sträcker sig över en säsong i taget. Men det här arbetet kräver långsiktighet och att många sluter upp. För oss är det här ett helt nytt åtagande i och med säsongen 16/17, men vi hoppas såklart att det blir ett återkommande engagemang från alla parter i många år framöver. Det är en självklarhet för oss att arbeta brett i vårt sponsorskap. Alla människor är lika mycket värda och alla ska ha samma förutsättningar, det vill vi vara med och bidra till.