ICA Maxi Kids Run – ett lopp där alla är vinnare

ICA Maxi Kids Run – ett lopp där alla är vinnare

Hos oss på Maxi ICA Stormarknad i Falun är vi måna om att alla barn ska vara aktiva och röra sig. Men framförallt att ska de ha möjligheten utan att deras föräldrar går på knäna ekonomiskt. Falun är en fantastisk idrottsstad, men medlemsavgifter och utrustning blir för kostsamt i många familjer.

ur kom ni på idén?

Vår kassachef Mats Carlsson kom en dag med idén att köra ett gratis lopp för barnen i Falun. Han är själv småbarnsförälder och hade tidigare erfarenhet av att arrangera barnlopp. Det skulle vara gratis, inte vara något direkt tävlingsmoment, innehålla roliga sidoaktiviteter, musik, fika och medaljer till alla. En superkul dag för barnen helt enkelt. Och en möjlighet för oss att synas utanför butiken.

Sagt och gjort. Och vilken succé det blev redan första året. Andra året hade deltagandet fördubblats. I år började förväntansfulla Falubor höra av sig redan i januari angående om och när Kids Run kommer gå av stapeln i år. Fler ICA-butiker har inspirerats och börjat arrangera egna barnlopp.

Håll dig uppdaterad på vår facebooksida för tid och datum. Vi har inga planer på att avsluta ett koncept där alla är vinnare. Vi kör på så länge Falun vill!