Lokalt engagemang

Lokalt engagemang

När vi på ICA Maxi Borlänge går in i samarbeten gör vi det för att vi som stor arbetsgivare på orten också har ett stort ansvar att förvalta. De engagemang vi har ska ha relevans för vår absoluta närmiljö. Ibland låter vi till exempel en krona per såld plastkasse gå till lokala Ria och vi har tidigare tillsammans med Brage IF arrangerat sommarläger för föreningslösa ungdomar. Vi är övertygade om att lokalt engagemang skapar ett trevligare samhälle, där alla i långa loppet kan känna delaktighet.

Vårt engagemang: Semmelvecka

Upprinnelsen till semmelveckan var en önskan att stödja Barncancerfonden. Idén var att under semmelveckan ha kanonpris på semlor för att sälja så många som möjligt och samtidigt låta 1 kr per såld semla gå till Barncancerfonden. Första året sålde vi nästan 25 000 semlor. 2016 hakade ytterligare två Maxibutiker i vår region på och tillsammans sålde vi 80 639 semlor. 

Vårt engagemang: Juljoggen

Hur många betalar 100 kronor för att samlas på julafton och springa 5 km? I Borlänge en hel del faktiskt. Åtminstone när det samtidigt är en insamling till ett lokalt välgörande ändamål. När en sportprofil på orten ringde och frågade om vi ville vara med och sponsra en ny aktivitet som gick ut på att jogga 5 km på självaste julafton lovade vi att trumfa varje anmäld deltagares avgift med att bidra med ytterligare 100 kronor.