Recept vecka 18-24 Tofugrillspett med matvete- och bönsallad Salladen passar perfekt i matlådan dagen efter, eller till picknicken! Sparrissoppa med räkor och potatisflarn Soppan fungerar även väldigt bra som sås. Vänd runt lite nykokt pasta i soppan och toppa med räkor, rucola och riven parmesan. Falafel med tabbouleh på havreris Blir det dressing över är den god att använda som sås till kyckling. Addera lite vispgrädde, sockerärtor och persilja så har du en ny middag. Torskrygg i paket med potatis- och ärtsallad Köp gärna en större Västerbottensost och använd i midsommarpajen. Vegospett med linssallad och melontzatsiki Inspiration till grillen. Grillad vegotacos med avokado- och persikosalsa Inspiration till grillen. Pizzatarte med melon och fetaost Inspiration till grillen. Grillad lax med jerkkryddor & paprikaröra Inspiration till grillen. Bowl med grillost, sparris och misokräm Inspiration till grillen. Pizza med kronärtskocka och melonsallad Koka lite pasta och blanda med fänkål och melonsalladen så får du en god pastasallad. Perfekt till picknicken! Tortilla med grillost och grönsaksstavar Stek grillost som ev blir över och blanda med grönsaker till en god sallad som passar utmärkt till grillat! Chili sin carne med avokado och fetaost Chili sin carne med avokado och fetaost Recept vecka 12-17 Matiga våfflor med halloumi och chark Om du får rucola, tomater, chark och oliver över så passar det perfekt i en sallad nästa dag. Våfflor med mango, passionsfrukt och grädde Grädden som blir över går bra att använda till receptet ”Pasta med kycklingbullar i krämig pepparsås” här nedan. Nuggets med curryris och broccoli Servera resterna dagen efter som fried rice! Stek upp riset i lite olja, addera fisksås, limesaft, japansk soja och 2 ägg. Pasta med kycklingbullar i krämig pepparsås Spara alltid tex köttbullar, korv och kyckling som blir över och frys in. De blir perfekta ingredienser till en hemlagad pytt. Rödbetspaj med getost och rädisor Till påsk vill vi också ha dessert! Smaksätt överbliven yoghurt med citronskal och citronsaft och servera till en chokladkaka. Mums! Knäcketårta med citronfärskost och sill Med smak av påsk. Marängtårta med passionscurd Med smak av påsk. Citronpaj med färska bär och lättvispad grädde Med smak av påsk. Laxsida i ugn med romsås Med smak av påsk. Nubbesallad Med smak av påsk. BBQ kyckling med potatisgratäng och gurksallad Kycklingen som blir över passar utmärkt i en caesarsallad dagen efter. Laxburgare med majssalsa och sötpotatis Majssalsan i det här receptet är perfekt att även servera till fredagstacosen! Recept vecka 6-11 Fylld pasta med ärtor och mozzarella Blir det ärtor och buljong över? Koka upp snabbt med lite grädde och mer buljong och mixa till en soppa. Kikärtscurry i libabröd med sötpotatis Mosa överbliven sötpotatis och lägg med riven ost mellan två libabröd. Stek hastigt tills osten smält och ät som tilltugg. Grönsaksbiffar med rotfrukter och getostkräm Svinntips! Riv rotfrukter fint och blanda med getostkrämen och lite vetemjöl till en deg och gör gnocchi. Gulaschsoppa med quesadillas Soppan passar även perfekt som bas i en köttfärssås. Currykyckling med matvete- och mangosallad Matvete- och mangosalladen är väldigt god att blanda med t ex smulad fetaost och solrosfrön. Perfekt som matlåda. Pasta med krämig tomatsås och vegobullar Vegobullarna går utmärkt att frysa in och äta vid ett annat tillfälle. Recept vecka 1-5 Kycklingkebab med blomkål i tikka masala Kycklingen går utmärkt att frysa och använda i t.ex en gryta. Kycklingfärsbiffar i grön curry med rostade rotfrukter Får ni både rotfrukter och kycklingbiffar över så kan ni göra en god pyttipanna. Krämig pasta med bacon och champinjoner Passar perfekt i matlådan! Italiensk gryta med chorizo och oliver Dryga ut med lite mer krossade tomater och vips så har du en god sås till pastan. Tacos i salladsblad med sojafärs och jordnötter Omvandlas lätt till en Phad thai genom att woka med extra ingefära, vitlök och fisksås, samt 2 ägg. Servera med risnudlar och jordnötter.