Rätt på råvaran

Rätt på råvaran

Rätt på råvaran

Är du nyfiken på hur du kan variera och tänka nytt? I Månadens skörd visar vi dig hur du lagar en råvara, men på flera olika sätt.

En kändis bland rotfrukter

Möt en söt, knaprig och övervintrande rotfrukt som gärna lyser upp din tallrik lite extra under årets mörkaste månader. Nu tar vi tag i blasten och rycker upp den färgglada men underskattade moroten.

Älskade äpplen

Krispigt, sött och syrligt i perfekt balans. Vi har botaniserat bland tre av de godaste svenska äppelsorterna som under årets mörkaste månader lyser upp både tallrikar och smaklökar. Säg hej till Aroma, Ingrid Marie och Saga!

En pumpa med ståt

Söt och matig i bullig förpackning – nu hälsar vi på hos en av höstens härligaste pumpor som mer än gärna gör dig sällskap i både mustig mat och efterrättsbak. Varsågod att inspireras av muscatpumpan som garanterat ger mersmak!

Länge leve den långa löken

Från Medelhavet med kärlek kommer denna spretigt spänstiga och smaksäkra lök. Nu är det äntligen dags att prisa purjolöken, och låta den resliga grödan ta lika mycket plats på tallriken som den gör i kylen.

Från rot till dill och lite till

En aromatisk och reslig växt med många goda inslag. Från matig rot och smakrika frön till finstämd dill och friska blommor. Nu lyfter vi den lakritslika fänkålen från grönsaksdisken och in i ditt kök.

Broccoli


Hallon


Salladslök


Örter


Sallat


Betor


Jordärtskocka


Kålrot


Kål


Potatis


Äpple


Majs


Zucchini


Blomkål


Jordgubbar


Rabarber


Gurka


Morot


Rotselleri


Lök


Aubergine


Citrus


Pumpa


Svamp


Meloner