Vårt samhällsengagemang

Vi vill vara med och göra skillnad och göra Västerås lite bättre. Därför samarbetar vi med Stadsmissionen och Lokala hjälpen, organisationer som engagerar sig för särskilt utsatta grupper i samhället. Vi stödjer också VSK Bandy som arbetar för att barn och ungdomar ska göra kloka livsval.

I butiken arbetar vi aktivt för att minska vår klimatpåverkan. Alla kylar och frysar har lock samt dörrar och drivs av Co2 vilket gör vår kylpark klimatneutral. Lokalen är utrustad med LED-belysning och hela butikens elförbrukning kommer endast från grön el. Vi jobbar även ständigt för att minska vårt matsvinn och det lilla som blir återvinns till biogas.

ICA Kvantum Västerås Stadsmissionen

Stadsmissionen

Varje vecka skänker vi varor som inte kan säljas för att exempelvis förpackningen är lite trasig till Stadsmissionen. De delar i sin tur ut varorna till behövande i vår stad. Varje jul skänker vi också i samarbete med våra leverantörer matkassar fyllda med julmat till cirka 60 barnfamiljer som har det lite extra tufft.

ICA Kvantum Västerås VSK Bandy

VSK Bandy

VSK Bandy arbetar genom sin satsning Schysst Framtid för att ge barn och ungdomar positiva förebilder och rätt förutsättningar för en schysst framtid. Genom skolbesök har de möjlighet att direkt påverka barn och ungdomar till kloka livsval och skapa diskussion om psykisk ohälsa och mobbning. De ordnar också bandy- och skridskoskola och sommarlovsaktiviteter.

Vi stöttar föreningen genom att medverka i häftet Grönvit till 1000 som genererar pengar tillbaka till klubben.

ICA Kvantum Västerås Lokala hjälpen

Lokala hjälpen

I vår pantstation kan du välja att skänka din pant till Lokala hjälpen som samarbetar med lokala organisationer som arbetar med social hållbarhet. Deras ledord är Ingen hemlöshet, Alla är trygga, Ingen Ensamhet, Ingen psykisk ohälsa, Alla kan arbeta. www.lokalahjalpen.se