Förvara frukterna
och grönsakerna rätt

Förvara frukterna
och grönsakerna rätt

Genom att förvara färska råvaror rätt håller de sig fräscha längre. Många grönsaker och frukter mår bäst av att förvaras kallt eller svalt och mognar snabbare om de får ligga i rumstemperatur. Vissa råvaror är känsliga för köld- och fuktskador. Här har vi listat förvaringsplatser för några vanliga frukter och grönsaker.

I kylskåp:

Apelsin
Bär
Kiwi
Päron
Vattenmelon
Vindruvor
Äpple
Chili
Kål
Lök
Morot
Pumpa
Rödbeta
Dill, persilja och gräslök
Mogen avokado och tomat

Svalt eller rumstemperatur:

Ananas
Banan
Mango
Aubergine
Gurka
Paprika
Potatis
Zucchini
Basilika och alla andra färska kryddor i kruka
Omogen avokado och tomat