Vi stödjer

Vi stödjer

Vi på ICA Kvantum Gränby vill göra skillnad och vara en god kraft i vårt närområde. Därför stödjer vi bland andra:

Almtuna IS  
Uppsala basket
Gränslös fotboll
GUSK
Bälinge IF
Rasbo innebandy
Edenhof Golf
Sirius innebandy
Sirius fotboll
 
Uppsala stadsmission
Ung företagsamhet i Uppsala
UTK - Upsala tennisklubb  
Pantknappen - pant till välgörande ändamål
Storvreta innebandy, Almtuna
UNIK bandy 


Nationell sponsring:

Cancerfonden
ICA och Cancerfonden har samarbetat i många år. En av de stora aktiviteterna är Rosa bandet som har stark stöttning genom aktiviteter i ICA-butikerna under oktober månad. 
› Rosa Bandet – Cancerfonden

Röda korset
Enklare för ICAs kunder att skänka pengar till Röda korset kan det inte bli än att trycka på Pantknappen vid returstationerna i ett flertal ICA butiker. Under 2010 gav alla pantknappstrycknngar 4,8 miljoner SEK till Röda korset.
›Röda korset

World Childhood Foundation
ICA Sverige är sedan 2003 huvudsamarbetspartner till World Childhood Foundation där vi engagerar oss för utsatta barn i världen. 2010 års julkampanj och andra aktiviteter gav 8,3 miljoner SEK till Childhood. 
› World Childhoods Foundations

Kortvasan, Tjejvasan, Ungdomsvasan och Cykelvasan
Utmana dig själv! Åk skidor eller cykla i de klassiska Vasaloppsspåren. ICA är värd för ovanstående lopp. 
› Vasaloppet

Svenska fotbollsförbundet
Fotboll är nationalsporten framför andra. ICA är en av huvudsponsorerna till Fotbollförbundet, med fokus på damlandslaget och U21. Elitspelarna är viktiga förebilder för alla unga som spelar i ur och skur på sina hemmaplaner över hela Sverige.
› ICAs samarbete med Svenska fotbollsförbundet

Svenska skidförbundet
Både längdskidor och utförsåkning har en lång tradition i Sverige. Många kan och gillar att åka skidor och det är idag en av våra mest folkkära idrotter. Det känns därför väldigt naturligt att ICA sponsrar Svenska Skidförbundet.
› ICAs samarbete med Svenska skidförbundet

Svenska handikappidrottsförbundet
ICA har är sedan hösten 2012 sponsor till Svenska Handikappidrottsförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté. Att sponsra handikappidrotten stämmer väl överens med ICAs inställning att alla har ett lika värde. 

› ICAs samarbete med Svenska handikappidrottsförbundet

Scouterna
Sedan 2010 är ICA huvudsponsor till Scouterna. Scouternas arbete med värdebaserat ledarskap, att i stor och liten grupp redan från unga år utvecklas och lära sig att ta ansvar och leda andra samt att scouterna lär sig samarbeta i grupp och lyssna på andra, stämmer väl överens med ICAs värderingar.
› Scouterna

WWF
ICA är samarbetspartner till WWF. Genom olika centrala och lokala aktiviteter bidrar vi till WWF:s verksamhet. Vi deltar bland annat i initiativet Earth Hour på alla våra fem marknader.
› WWF

Vi kan mer
Samarbetet med Glada Hudikteatern har lett till att ICA startade Vi kan mer. Projektet syftar till att ge funktionshindrade jobb i ICA-butiker i Sverige. ICA Sverige arrangerade "Vi kan mer-lotteriet" i samarbete med Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning, FUB. Lotteriet genererade totalt 5 miljoner SEK.
› Vi kan mer

Ungt ledarskap
Stiftelsen Ungt Ledarskap bildades inför Kungens 60-års dag. Syftet med stiftelsen är att främja unga människors utbildning i ledarskap, främst utifrån de värderingar som kommer till uttryck inom scoutrörelsen.
http://www.ungtledarskap.se/

En frisk generation
Grunden till att ICA sponsrar Stiftelsen En Frisk Generation är att den grundades utifrån idén att bra matvanor och fysisk aktivitet är avgörande för en god hälsa. Eftersom grunden till den livslånga hälsan läggs redan i barndomen är det viktigt att föräldrar engagerar sig i sina barns motionsvanor. http://www.enfriskgeneration.se/

Riksidrottsförbundet
ICAs sponsring av Riksidrottsförbundet har som fokus att möjliggöra för barn och ungdomar att idrotta. ICA är huvudsponsor till SM-veckan sommar och vinter. Riksidrottsförbundet vill göra det enklare för de barn och ungdomar som idag har svårt att hitta till idrotten. Det kan exempelvis handla om att arrangera aktiviteter där barn och ungdomar kan idrotta under mer fria former än i den traditionella föreningsidrotten. Riksidrottsförbundet är svensk idrotts paraplyorganisation som verkar för utvecklingen av svensk idrott.
http://www.rf.se/

http://www.ica.se/ica-tar-ansvar/sponsring/idrottssponsring/