Månadens skörd

Månadens skörd

Smaken av potatis

Potatis smakar potatis, eller? Månadens skörd undersökte den älskade knölens smakpotential med hjälp av måltidsforskaren och etnologen Richard Tellström som tagit fram ord för potatisens smaker.

Till reportaget

Från rot till dill och lite till

En aromatisk och reslig växt med många goda inslag. Från matig rot och smakrika frön till finstämd dill och friska blommor. Nu lyfter vi den lakritslika fänkålen från grönsaksdisken och in i ditt kök.

Läs hela artikeln

Ät smart med klimatberäknad mat

Sju av tio personer tycker att det är viktigt att veta vilken klimatpåverkan maten de äter har. 2016 började ICA klimatberäkna samtliga middagsrecept. Men hur klimatberäknar man egentligen ett recept?

Läs hela artikeln

Frukstund med Papricafamiljen 

Frukter och grönsaker är viktiga källor till fibrer och vitaminer och ska ingå i alla måltider för hela familjen. Men om du hellre tar en kaffe än en smoothie och barnen vägrar äta grönt? Då finns Papricafamiljen här och ger dig tips för en enklare och godare vardag.

Till Papricafamiljen

Månadens skörd på Instagram

Följ @manadensskord på Instagram för bilder, filmer, recept, inspiration och inblickar i redaktionens arbete.

 

Om Månadens skörd

ICA Kvantum strävar efter att bli bäst på frukt och grönt. För att nå vårt mål ger vi ut Månadens skörd som genom reportage, tips och recept inspirerar dig om säsongens goda gröna råvaror. Du hittar magasinet gratis i din ICA Kvantum-butik och kan också läsa utvaltinnehåll direkt på webben.