Rätt på råvaran

Rätt på råvaran

Rätt på råvaran

Är du nyfiken på hur du kan variera och tänka nytt? I Månadens skörd visar vi dig hur du lagar en råvara, men på flera olika sätt.

En svensk rova på världsturné

Mastig rova med ljuv smak av kål – en svensk hybrid där det bästa av två världar möts i ett. Nu lyfter vi den förädlade kålroten och låter den sätta guldkant på både långa kok och snabba fräs.

Alla goda ting är tre

Sätt mer färg på vintermaten med kraften av kål. Låt julbordets klassiker förgylla hela december, från högtidsfirande till mellandagsmat, i nya skepnader och med spännande smaker. 

Roten till det goda

Ofta underskattad men ack så innehållsrik. Nu är säsongen inne att låta världens mesta grönsak slå rot på tallriken. För skönheten sitter på insidan, och än har vi inte satt vår sista potatis.

Smaksäkra äpplen

Hösten bjuder på svenska äpplen i överflöd, och med tusentals olika sorter kommer lika många smakprofiler. Vilken äppelsort gör sig bäst i pajen och vilken passar bäst i matlagning?

Säsongens gula guldkorn

Den söta majsen är en av jordens mest användbara grödor. Från kolv och korn till gryn och mjöl – nu står den gula grönsaken i fokus för att lyfta både middag och dessert till nya smakrika höjder.

Zucchini


Blomkål


Jordgubbar


Rabarber


Gurka


Morot


Rotselleri


Lök


Aubergine


Citrus


Pumpa


Svamp


Meloner