Månadens skörd

Månadens skörd

Spara slantar med säsongens mat

Hösten är en fantastisk årstid för den som vill äta god, sund och prisvärd mat från Sverige. Månadens skörd undersöker nyttan med hållbar säsongsmat som gör gott både i magen och plånboken.

Till reportaget

Dags att bita i det svenska äpplet

Hösten bjuder på svenska äpplen i överflöd, och med tusentals olika sorter kommer lika många smakprofiler. Vilken äppelsort gör sig bäst i pajen och vilken passar bäst i matlagning?

Läs hela artikeln

Växtförädling för framtidens klimat

Om klimatet blir varmare i Sverige så är det väl bara att börja odla medelhavsväxter, eller är det verkligen så enkelt? Eva Johansson, professor vid Institutionen för växtförädling, SLU, har koll.

Läs hela artikeln

Barnens favoritklubb 

Emil Bodén är frukt- & gröntansvarig på ICA Kvantum Kiruna där han även ansvarar för butikens Papricaklubb. Han brinner för sitt jobb och gillar att vara ute i naturen med sin fru och två barn. I oktober kommer han med bra tips hur man kan göra när man ska inför smakportioner till de små.

Emils tips

Månadens skörd på Instagram

Följ @manadensskord på Instagram för bilder, filmer, recept, inspiration och inblickar i redaktionens arbete.

     

Om Månadens skörd

ICA Kvantum strävar efter att bli bäst på frukt och grönt. För att nå vårt mål ger vi ut Månadens skörd som genom reportage, tips och recept inspirerar dig om säsongens goda gröna råvaror. Du hittar magasinet gratis i din ICA Kvantum-butik och kan också läsa utvaltinnehåll direkt på webben.