För en god morgondag

Vi vill göra vad vi kan för att bidra till ett hållbart, hälsosamt lokalsamhälle. Vår energiförbrukning och hantering av matsvinnet är två viktiga arbetsområden. Mer om detta kan du läsa här!

Karlsson på taket

Det är mycket liv på vårt tak! Till exempel har vi 693 solceller som producerar ren el till hela butiken. Utöver det står det fyra bikupor med tusentals bin som både pollinerar markerna i vår omgivning och samtidigt ger oss ”Karlsson på taket- honung”, som du självklart hittar i butiken.

Bäst dagen efter

Råvaror som närmar sig bäst-före ser våra kockar till att laga färdiga luncher att köpa eller säljer varan till lägre pris! Du hittar även våra påsar ”Moget val”, där hittar du frukt och grönt som är lite stötta – men smakar minst lika gott. De råvaror som ibland blir över, återvinns till biogas.

Sponsra Svedala

Runt om i Svedala möter vi många hjältar med brinnande hjärtan för sina ideella föreningar. Det kan vara stora som små, unga som äldre. Vi är stolta för att sponsra många av dem, för ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Keep it cool

Vi jobbar varje dag med att minska butikens energianvändning. Utöver att våra kylanläggningar endast kyls med koldioxid är dem alltid försedda med lock eller dörrar så kylan inte försvinner ut. Och värmen som blir över i kylanläggningen återvinns till vårt eget värme- och ventilationssystem.

Vår Friskvårdsavdelning

Vi tycker att frukt och grönsaker är lika med friskvård. I vår Friskvårdsavdelning erbjuder vi gott om vitaminer, mineraler och antioxidanter varje vecka.

Läs mer

Månadens skörd

Månadens skörd är ICA Kvantums gratismagasin! Fylld med god och grönskande matinspiration, matens framtid och vilka råvaror som är i säsong. Du hittar det både i butik och online.

Läs mer