Årets Kött&Chark 2019

"Årets Kött- och charkuteriavdelning har en imponerande kvalitet, höjd och bredd i allt från volym till detaljer. Kunnig personal arbetar modernt, med sortiment som känns rätt i tiden och med recept som drar nytta av rådande trender där råvara, kunskap och atmosfär får ta plats. Butiken går bort från det fabriksstyckade och industripackade och exponerar maten med saluhallskänsla." 

 

It takes a village...

 

Sätt ett tydligt mål.

Kompromissa inte på visionen.

Hitta människor med samma övertygelse.

Själ och hjärta, svett och tårar.

 

Tro på det du gör!

-

Det är precis vad Malin, Viktor, nu Gustav, Emma, Christoffer, Franck, nu Ayman, och resten av krigarna på avdelningen gjorde. 

Och vi är så stolta över det dom nu skapat,  att ord inte räcker till.

Med sikte på Sveriges bästa avdelning och mål om att låta våra värderingar ta första plats påbörjades, för lite över ett år sen, arbetet med att höja ICA Kvantum Liljeholmen ännu några steg. De värderingar som guidade var om lokalt, småskaligt, härproducerat, och att ”bästa kvalitén är bara början”

-

Vi äter mindre kött, våra kunder äter mindre kött, men det kött vi äter väljer vi med omsorg. Det var vad vi såg i världen, och med den insikten blev det väldigt tydligt att vi behövde bygga om kött&chark från grunden och ersätta med ett upplägg som följde exakt samma mönster. 

Bort med industripackat, bort med fabrikstyckning, byt storskaligt mot småskaligt och jobba direkt mot gårdarna. Sonika korta ner avståndet mellan konsument och bonden.

Mycket mer jobb för oss, men värt varenda ansträngning.

Och nu är vi här

 

-

Men tro inte för en sekund att vi är nöjda och mätta, det här är på riktigt bara början. Så håll ett öga på Liljeholmen för det är något väldigt väldigt häftigt på gång....

-

#VärldsklassÄrFörstaSteget #

-

Nu har ju både Emma och Chrille gått vidare (ICA Aspudden respektive läkarstuderande) och det är med kärlek och stolthet vi önskar dom lycka till och även grattis till deras nya och framtida arbetsgivare)