Inled året med nya, grönare rätter Att äta 500 gram frukt och grönt är alltid aktuellt för en bättre hälsa. Ändå toppar spaghettti bolognese, pasta och kyckling listan över våra vanligaste rätter. Julia Tuvesson vet hur man skaffar sig grönare matvanor mitt i årets fattigaste månad!
Gott med smått decemberplock December månad ska firas med mat i sedvanlig ordning! Månadens skörd tipsar om hur du kombinerar traditionella och nya gröna smaker när du lagar smått och gott för resten av året.
”Trendigtionellt” med husman Är husmanskosten på väg tillbaka eller har den egentligen aldrig försvunnit? Vad är husmanskost och hur lagar man det? Månadens skörd lät två husmanskostkrögare räta ut frågetecknen.
Grön comfort food för bättre mood Hur kommer det sig att viss mat skänker oss trygghet och tröst i oroliga tider? Författaren och bloggaren Agnes Gällhagen förklarar begreppet comfort food och hur känslor och mat hänger ihop.
Smaken av potatis Potatis smakar potatis, eller? Månadens skörd undersökte den älskade knölens smakpotential med hjälp av måltidsforskaren och etnologen Richard Tellström som tagit fram ord för potatisens smaker.