Månadens skörd

Månadens skörd

De viktiga nytillskotten

Sallarossa, hjärtkål och gourmetsvamp är nyare tillskott inom frukt och grönt. Nya sorter tas ständigt fram, men inte bara för nyhetens skull. De spelar faktiskt en avgörande roll för våra odlingar.

Gröna nykomlingar

Sötare citrus

Citrus är nästan synonymt med sura smaker. Men alla citrusfrukter är inte syrliga, följ med på en klyftig smakresa längs pH-skalan när vi i höst fokuserar på de söta och saftiga citrusfrukterna!

Citrus

Mat med träsmak

När något smakar träigt är det sällan menat som ett positivt omdöme. Men nu är det dags att tänka om – idag ses nämligen bark, trä, kottar och lav som exemplariska smaksättare ur flera aspekter.

Träsmak

Aktiv höst med barnen

Viktoria Gustafsson är matinspiratör och ansvarig för Papricaklubben och event på ICA Kvantum Flygfyren i Norrtälje. Idrott, rörelse och näringslära ligger henne varmt om hjärtat – något som hon också är mån om att föra vidare till sina barn.

Viktorias tips

Månadens skörd på Instagram

Följ @manadensskord på Instagram för bilder, filmer, recept, inspiration och inblickar i redaktionens arbete.

     

Om Månadens skörd

ICA Kvantum strävar efter att bli bäst på frukt och grönt. För att nå vårt mål ger vi ut Månadens skörd som genom reportage, tips och recept inspirerar dig om säsongens goda gröna råvaror. Du hittar magasinet gratis i din ICA Kvantum-butik och kan också läsa utvalt innehåll direkt på webben.