Månadens skörd

Månadens skörd

Tillbaka till våra nordiska rötter

Det svenska kökets renässans är här. En nödvändighet i en värld där vi behöver ta vara på resurserna, men även som motreaktion på årtionden av påverkan från matindustrin och andra kulturer.

Mat med nordiskt ursprung

Den praktfulla pumpan tar plats

Mättande, vacker, tålig och lätt att odla. Inte konstigt att pumpan växer i popularitet i våra grönsaksdiskar och receptsamlingar.

Pumpa

Framtidens champinjon har sett dagens ljus

Brist på sol i Sverige ledde fram till en naturligt D-vitaminberikad champinjon. Det öppnar upp för en helt ny nisch av funktionella livsmedel, något vi troligtvis bara kommer att se mer av.

Berikade livsmedel

Gröna halloweentips för stora och små

Viktoria Gustafsson är matinspiratör och ansvarig för Papricaklubben och event på ICA Kvantum Flygfyren i Norrtälje. Idrott, rörelse och näringslära ligger henne varmt om hjärtat – något som hon också är mån om att föra vidare till sina barn.

Viktorias tips

Månadens skörd på Instagram

Följ @manadensskord på Instagram för bilder, filmer, recept, inspiration och inblickar i redaktionens arbete.

     

Om Månadens skörd

ICA Kvantum strävar efter att bli bäst på frukt och grönt. För att nå vårt mål ger vi ut Månadens skörd som genom reportage, tips och recept inspirerar dig om säsongens goda gröna råvaror. Du hittar magasinet gratis i din ICA Kvantum-butik och kan också läsa utvalt innehåll direkt på webben.