Sprödbakad torsk med remoulad Vad står på kvällens meny? Jo, något gott och enkelt! Sprödbakad torsk serveras här med kokt potatis, och en remoulad du enkelt svänger ihop. Pickles hackas... Betyg: 4.1/5 7 röster
Nudelwok med pak choi och söt soja Låt dig förälskas i dessa smaker från Asien. Ingefäran är det som slår igenom mest, men det vägs upp fint av den röda pepparen, och de härliga grönsakerna. För... Betyg: 3/5 14 röster
Blond stroganoff med ris En blond stroganoff är helt enkelt en stroganoff utan tomatpuré. I detta recept får istället en smaksatt crème fraiche piffa upp falukorven, tillsammans med... Betyg: 3.9/5 14 röster
Kycklingklubbor i hoisinsås Krispig pak choi med hoisinsås serveras med ugnsstekta kycklingklubbor och ris. Svårare behöver det inte vara att få till en god asiatisk rätt mitt i veckan... Betyg: 3/5 12 röster
Pizza med salami och paprika Pizza är alltid en bra idé! Men den färdiga pizzadegen lagar denna rätt i princip sig själv. Pizzan toppas med krispiga och fräscha grönsaker innan pizzaosten... Betyg: 3.4/5 8 röster
Potatis- och purjolökssoppa med pesto och flatbread Avnjut en matig och varm potatis- och purjolökssoppa till middag. Red soppan med en skvätt grädde för extra krämighet och toppa med basilikapesto. Till soppan... Betyg: 4.4/5 14 röster
Lins- och svamppasta med ruccola Kan man få nog av tomatbaserade pastarätter? Vi tror inte det. Så här kommer en lins- och svamppasta som innehåller både ostronskivling och shiitakesvamp, och... Betyg: 2.4/5 7 röster
Torskrygg i röd curry med minimajs Röd curry och kokosmjölk sätter smakerna i denna snabba fiskrätt som tillagas under halvtimmen. Torsken tillagas direkt i stekpannan tillsammans med röd curry... Betyg: 3.7/5 13 röster
Nuggets med sojadipp och sesampotatis Nuggets med sojadipp och sesampotatis är en snabb, klimatsmart och framförallt god rätt som passar hela familjen. När potatisen är i ugnen rör du ihop... Betyg: 3.7/5 3 röster
Rostad rotselleri med dragondipp och grönkålsskott Här kommer det rostade rotsaker och grönsaker serverade! Vad sägs om rotselleri, broccoli och sparrispotatis? Det äts dessutom tillsammans med en len... Betyg: 3.7/5 7 röster
Chorizopasta med paprika och rosmarin En utsökt chorizopasta med paprika och rosmarin som går på ett kick att göra. Paprika och lök fräses i en oljad panna där paprikasoppan tillsätts och det får... Betyg: 3.4/5 28 röster
Fiskgryta med vitlökskräm En enkel och smakrik fiskgryta. Koka upp passerade- och krossade tomater tillsammans med morötter. Lägg i torsken i bitar och låt sjuda. Toppa fiskgrytan med... Betyg: 3/5 15 röster
Krämig majspasta med soltorkade tomater Den här majspastan är himmelskt krämig och får en sötsalt touch från de soltorkade tomaterna. Majsgrädden mixas slätt och silas sedan för att få till såsen... Betyg: 3.5/5 40 röster
Rostade grönsaker i libabröd med gulärtshummus Att låta grönsaker rostas i ugnen är den perfekta rätten när man inte vill hålla på med för mycket kastruller. Här äter du de rostade grönsakerna med kikärtor... Betyg: 4.7/5 12 röster
Tacopizza med kycklingfärs och majs Den italienska pizzan möter Tex Mex. Här har pizzadegen toppats med tacokryddad kycklingfärs, tomat, lök, majs och ost. Gissa om den rätten kommer att bli... Betyg: 3.3/5 84 röster
Stekt lax med potatis och romsås Ibland är klassikerna det man längtar efter mest. Hur låter mild kokt potatis och perfekt stekt lax ihop med gräddfil som fått smak av små salta caviarkorn?... Betyg: 3/5 5 röster
Tomatsoppa med risoni och salami Den värmande tomatsoppan blir tillsammans med den matiga salamibaguetten en mättande och god måltid för hela familjen. Betyg: 3.5/5 19 röster
Spenatpasta med champinjonsallad Låt oss presentera följande kombination: spenat, grana padana och champinjoner. Av de får du en härlig, krämig spenatpasta med en champinjonsallad till. Som... Betyg: 4.4/5 7 röster
Kycklingkebab med libabröd och picklad lök Att äta med händerna är ett lite roligare sätt att få i sig middagen. Kycklingkebaben läggs i libabröden ihop med tillbehör så som snabbinlagd rödlök, tomater... Betyg: 4.3/5 6 röster
Spätta meunière med hollandaise och bellaverde Snabbt, fräscht och supergott! Den smörstekta spättan kommer verkligen till sin rätt tillsammans med hollandaisen som är smaksatt med gräslöken. Njut detta... Betyg: 3.5/5 4 röster
Kycklingfajitas Fajitas – hurra! Fyllningen i tortillan består ikväll av strimlad kyckling, både gul och röd paprika, samt små kidneybönor för extra mättnad. Detta får puttra... Betyg: 3.8/5 14 röster
Pizza margherita med champinjoner Du som älskar pizza, se hit! Ikväll lagar vi en superenkel pizza med färsk svamp och salta små oliver som topping. Paprikan tillför både färg och sötma till... Betyg: 3/5 1 röster
Ugnspannkaka med bacon En klassisk rätt var det här - ugnspannkaka! En rätt som till största delen sköter sig själv i ugnen, och med lite bacon till får du lite sälta som komplement... Betyg: 4.6/5 11 röster
Campanelle med räkor i dillsås Vi tycker att räkor och dill bör ätas året om, så här kommer en krämig räkpasta! Dillen är förvisso huvudspelaren i denna rätt, men till den krämiga såsen... Betyg: 3.8/5 19 röster
Böngryta med persiljesmetana En värmande gryta är sällan fel, och här är den dessutom fullproppad med godsaker! Eller vad sägs om paprika, borlottibönor, svarta bönor och rödlök. Samt lite... Betyg: 3.7/5 11 röster
Fläskkotlett med sås på grillad paprika För att piffa till den stekta fläskkotletten serveras den med goda och smakrika tillbehör. Här är det den fint orangea såsen som gjorts på crème fraiche... Betyg: 3.7/5 6 röster
Ugnsbakad torsk med krispigt täcke och fänkål Denna krispiga torsk kan man bara inte få nog av! Sälta får den av riven prästost, och smakerna gifter sig fint med den krämiga fänkålsröran med toner från... Betyg: 4.3/5 28 röster
Svampdoftande pasta med rostas och tomater Om en svampdoftande pasta kommer serverad tackar man inte nej! Här är den även gjord med rostas och körsbärstomater. Pastasorten får gärna vara färsk... Betyg: 5/5 2 röster
Kex med färskost, gräslök och rom Ont om tid att hinna göra några snabba snittar? Med kex, färskost och rom hinner du lätt. Smaksätt färskosten med dill och gräslök och lite syrlig citron... Betyg: 4.8/5 4 röster
Vegetarisk Wellington En mustig och smakrik vegetariska variant på klassikern biff wellington! Smördeg fylls med en fyllning på rödbetor, linser, champinjoner och valnötter. Denna... Betyg: 4.3/5 33 röster
Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås Om du vill imponera på dina gäster ska du laga det här lyxiga och förförande goda receptet på parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås. Smakerna... Betyg: 4.4/5 79 röster
Hummersallad med marinerad morot Letar du efter en lyxig förrätt till nyår? Servera hummersallad! Här med färsk hummer, späda salladsblad, citronmarinerade morotsstrimlor och en smakrik... Betyg: 4.3/5 3 röster
Ägghalvor med rom och gravad lax Ägghalvor som både är vackra och mumsiga toppade med majonnäs, röd rom, räkor och gräslök. Lägg den gravade laxen på ett fint fat, piffa gravlaxsåsen med färsk... Betyg: 4/5 5 röster
Julskinka med senapsmajjo och äpple Kan man göra en förrätt med julskinka? Absolut! Här får tunna skivor skinka sällskap av krämig senapsmajonnäs, äpple, kapris, färsk gräslök och rostad lök. En... Betyg: 4.5/5 2 röster
Revbensspjäll med julmustglaze Saftiga revbensspjäll är ett måste på julbordet! Revbensspjällen blir riktigt smakrika av att glaseras i sin marinad. Här gör vi en kryddig och söt glaze med... Betyg: 4.7/5 30 röster
Vegogubbröra Denna vegogubbröra är en lakto-ovo vegetarisk variant på den klassiska gubbröran! En gubbröra utan sill, där champinjoner, ägg, potatis och tångkaviar får ta... Betyg: 4.7/5 3 röster
Stjärnanisglacerad kycklingsteak med råmarinerad brysselkål Vill du sätta en asiatisk touch på en av julhelgens middagar kan du bjuda på stjärnanisglacerad kycklingsteak. Den råmarinerade brysselkålen blir ett fräscht... Betyg: 2.3/5 3 röster
Stekt lövbiff med dragonkräm och rostad potatis Lövbiff och rostad potatis är en klassiker som funkar lika bra i alla årstider. Här friskas rätten upp ordentligt av en krämig dragonsås med schalottenlök och... Betyg: 3.8/5 8 röster
Grönkålspaj med valnötter En vego matpaj lagad på vinterns gröna guld – grönkålen. Pajen passar såväl som en huvudrätt som på buffébordet, och är till exempel säsongsmässigt helt rätt... Betyg: 3.9/5 109 röster
Lax med saffranskokt fänkål och krasse Stekt lax serveras här med fänkål som kokas i buljong, saffran och smetana och blir till en ljuvlig sås. Med krispiga haricot verts, potatis och fräsch krasse... Betyg: 4/5 9 röster
Vegobollar med parmesansås och spetskål Smarriga vegobollar gör du av formbar vegofärs som kryddas med soltorkad tomatcréme och fond. Till det serveras en smakrik sås som innehåller både lök, vitlök... Betyg: 3.7/5 3 röster
Matvetesallad med fetaost En matvetesallad med fetaost som toppas med bland annat tomater, kikärtor, basilika och mâchesallad blir härligt färgglad och smakrik. Rätten fixar du enkelt... Betyg: 3.9/5 8 röster
Fläskytterfilé med dragonsås och tomatsallad Brukar du laga kyckling med dragonsås? Då kan du bredda repertoaren och variera med fläskytterfilé nästa gång. Det möra köttet passar perfekt till en... Betyg: 4.6/5 52 röster
Allt i en form - lax med couscous och morot Smartare recept får du leta efter. Här lägger du alla ingredienser, som lax och couscous, direkt i formen. Sen sköter det sig själv i ugnen. Smidigt och gott... Betyg: 3.2/5 14 röster
Kycklingnuggets med rostad potatis och citronmajo Här är receptet på hur man får alla runt bordet att äta upp! Bjud på hemgjorda frasiga chicken nuggets med ugnsrostad klyftpotatis. Kycklingnuggets dippas i... Betyg: 4.5/5 19 röster
Klassisk tunnbrödsrulle med varmkorv Denna tunnbrödsrulle med varmkorv är en riktig klassiker. Medan potatismoset tillagas så värms varmkorven upp i vatten med lök och lagerblad. Lägg sedan mos... Betyg: 3.4/5 9 röster
Taquitos med linser- och solrosfrön Taquitos, alltså små rullade tortillabröd med fyllning, står på kvällens meny! Här gör du dem med en smarrig blandning på linser och solrosfrön och äter dem... Betyg: 4.1/5 8 röster
Fiskgratäng med potatis En superenkel och snabb variant av fiskgratäng - nämligen rödspättafilé i ugn med smaksatt crème fraiche. Här får filéerna en krämig touch av pepparrot... Betyg: 3.9/5 7 röster
Fried rice med kimchimajonnäs Fried rice är ett underbart sätt att äta ris på. Här fräser du bland annat morötter, salladslök och ingefära och låter det sedan blandas med det stekta riset... Betyg: 4.5/5 11 röster
Chorizo- och rotfruktsgratäng Gratäng på rotfrukter och kryddig korv som fått fin färg i ugnen tillsammans med en skvätt grädde. Ja, svårare än så behöver det inte vara att laga något... Betyg: 3.6/5 7 röster
Lax med krämig kålrabbi och dillig gurka Att en krämig kålrabbi skulle utgöra den perfekta såsen till lax är det nog många som har missat. Men testa och du kommer inte bli besviken! Förutom kålrabbi... Betyg: 3.5/5 2 röster