Månadens skörd

Månadens skörd

Fermenterat, syrat och inlagt

Nu är det dags att ta vara på höstens goda genom att lägga in råvarorna. Månadens skörd reder ut olika metoder och tog en fermentista till hjälp för att ta reda på hur man lyckas med syrade grönsaker..

Till reportaget

Säsongens gula guldkorn

Den söta majsen är en av jordens mest användbara grödor. Från kolv och korn till gryn och mjöl – nu står den gula grönsaken i fokus för att lyfta både middag och dessert till nya smakrika höjder.

Läs hela artikeln

Fett praktisk men problematisk

Palmoljan är en ingrediens som bland annat finns i processade livsmedel och hygienprodukter. Vad är egentligen palmolja, varför ses den som en miljöbov och hur ställer sig ICA till användning av den omdebatterade oljan?

Läs hela artikeln

Barnens favoritklubb 

Frida Nordqvist är ansvarig för Paprica­klubben och medarbetare i frukt- och gröntavdelningen på ICA Kvantum Jätten i Trollhättan. Hon gillar att laga och äta god mat, baka och läsa men framför­allt att umgås med familj och vänner. I september tipsar hon om God energi som räcker hela skoldagen.

Fridas tips

Månadens skörd på Instagram

Följ @manadensskord på Instagram för bilder, filmer, recept, inspiration och inblickar i redaktionens arbete.

     

Om Månadens skörd

ICA Kvantum strävar efter att bli bäst på frukt och grönt. För att nå vårt mål ger vi ut Månadens skörd som genom reportage, tips och recept inspirerar dig om säsongens goda gröna råvaror. Du hittar magasinet gratis i din ICA Kvantum-butik och kan också läsa utvaltinnehåll direkt på webben.