Laga från grunden

Laga från grunden

Laga från grunden

Älskar du mat och vill bli en fena på att laga den? I Månadens skörds grundliga matskola guidar vi dig steg för steg.

Populära sommarbär

Nu kryllar skog och mark av solmättade, söta bär av olika storlek och karaktär. Månadens skörd berättar om rött, blått och sött smågodis från naturen. Hurra för de svenska sommarbären!

Hemlighetsfull kål med extra krisp

Vad ser ut som en rova, smakar som en söt broccolistam och är saftig som ett äpple? Månadens skörd berättar om kålrabbin – en mytomspunnen, smått bortglömd kålsort, väl värd att utforska eller återupptäcka. 

Förbisedd rova med hjältestatus

Nu startar säsongen för majrovan – en späd liten rotfrukt med superkrafter, som förtjänar all uppmärksamhet den kan få. Månadens skörd har tittat närmare på doldisen i grönsaksdisken.

Tokig i tomat

Vad vore en pizza utan tomatsås, en caprese utan tomat eller en varmkorv utan ketchup? Så tack tomaten för att du finns och gör vår mat godare och nyttigare!

Kryddan som delar världen

Vissa tycker att den smakar jättegott och andra tycker att den smakar tvål. Månadens skörd berättar om koriander, kanske en av världens mest älskade och hatade krydda.

Hatten av för matsvamparna


Kål på koreanska