Drycker till vardag och fest!

Något gott i glaset höjer måltiden till nya nivåer. Dricker du helst beska, syrliga, söta eller bubblande drycker? Hitta din favorit bland alla drycker i vårt sortiment. Vi gissar att du kommer bli törstig när du botaniserar bland alla våra goda törstsläckare. Här hittar du dryckesinspiration till veckans middagar och helgens festligheter. Skål!

Lemonad

Lemonad får nog många att tänka på citronsaft men drycken kommer i flera smakvarianter och är en perfekt törstsläckare på sommaren!

Lemonad med smak av citrus passar till vegetariskt, fisk och kyckling medan lemonad med smak av Rabarber/Fläder passar till grönsaker, fisk och fläsk.

Drycken passar bra som bas i sötsyrliga drinkar. Vill du sätta extra sting på lemonaden så testa att ha i färska kryddor som mynta, rosmarin eller basilika. Glöm inte isen!

 

Gott till lemonad...

3 recept

Must

Must är råsaften från pressad nyskördad frukt och kan smaka fylligt, sött eller syrligt. Drycken görs främst på äpplen och päron, men finns i en uppsjö varianter.

Syrlig äppelmust passar till fläsk, nötkött och fisk medan söt äppelmust passar till fisk, vegetariskt, nötkött och desserter.

 

 

Gott till must...

3 recept

Mineralvatten

Vatten är ett säkert kort som inte stjäl smak från middagsmaten. Vill du ha något som är snäppet fräschare än kranvatten är mineralvatten måltidsdrycken som passar till allt.

Välj bland naturella eller smaksatta, kolsyrade eller stilla. Hitta din favorit i vårt stora sortiment.

 

 

 

Gott till mineralvatten...

3 recept

Öl

Öl är gjort utav Malt, humle, jäst och vatten. De naturliga smaksättningarna man känner i ölen, som beska och gräsiga inslag, kommer från humlen. Det finns syrlig och fruktig öl samt andra smaksättningar utöver malt, humle och jäst. Öl är en av de bästa måltidsdryckerna och vårt sortiment har både bredd och djup. Oavsett om du letar efter en smakrik ale, en ljus lager eller bara en lättöl hittar du rätt öl hos oss. Få drycker har ett så stort spektra som öl. Visste du att öl även passar även bra till en chokladbit och eller ost?

Läs mer om våra sorter i vår ölguide!

 

Gott till öl...

3 recept

Cider

Cider är jäst fruktmust som blandats med ojäst must och finns i torra och sötare varianter. 

Äppelcider passar fint till fläsk och fisk. Till kyckling och vegetariskt smakar en kall päroncider gott. 

En torr cider är ett utmärkt alkoholfritt alternativ på festen eller till maten på buffébordet. Sötare cidervarianter passar fint till olika sorters desserter.

 

Gott till cider...

3 recept