Månadens skörd

Månadens skörd

Från tillbehör till komplett måltid

Nu är det grönsakernas tur att spela huvudrollen. Vi öppnar upp för den växtbaserade salladen, full av smakupplevelser, färger, spännande råvaror och – inte minst – godsaker för både kropp och sinne.

Sallader

Populära sommarbär

Nu kryllar skog och mark av solmättade, söta bär av olika storlek och karaktär. Månadens skörd berättar om rött, blått och sött smågodis från naturen. Hurra för de svenska sommarbären!

Sommarbär

Världens viktigaste bisyssla

Vi behöver våra bin för att få mat – det är ett faktum. Men med ett modernt jordbruk som har förändrat landskapet har de svårt att överleva. Är loppet kört – eller kan vi ännu rädda dem?

Bisyssla

Glöm inte att vattna barnen

Susanne Karlsson från ICA Kvantum Ale Torg är ansvarig för frukt och grönt.  Hon bor på landet, gillar att träna och vara aktiv och tycker att det är viktigt att barnen från tidig ålder får lära sig hur bra det är att röra på sig. I juli tipsar hon om törstsläckare för de små. 

Susannes tips

Månadens skörd på Instagram

Följ @manadensskord på Instagram för bilder, filmer, recept, inspiration och inblickar i redaktionens arbete.

     

Om Månadens skörd

ICA Kvantum strävar efter att bli bäst på frukt och grönt. För att nå vårt mål ger vi ut Månadens skörd som genom reportage, tips och recept inspirerar dig om säsongens goda gröna råvaror. Du hittar magasinet gratis i din ICA Kvantum-butik och kan också läsa utvalt innehåll direkt på webben.