Månadens skörd

Månadens skörd

Förföriska
färska örter

Färska örter har använts inom matlagning och läkekonst i tusentals år. Många av dem är odlade men det finns också mängder av vilda varianter. Följ med på en resa i örternas förföriska värld.

Färska smaksättare

Tokig i tomat

Vad vore en pizza utan tomatsås, en caprese utan tomat eller en varmkorv utan ketchup? Så tack tomaten för att du finns och gör vår mat godare och nyttigare!

Tomater

Grannodlat är det nya närodlat

Hur producerar vi mesta och bästa möjliga mat utan att onödigt belasta miljön? Lösningen kanske finns i ett underjordiskt bergutrymme på Liljeholmen i Stockholm och i en ICA Kvantum-butik ett stenkast därifrån.

Grannodlat

Så får du barnen nyfikna på mat

Sanna Dafnäs från ICA Kvantum Gränby är ansvarig för flera av butikens hälsoaktiviteter. Hon brinner extra mycket för god hälsosam mat och träning. I april tipsar hon om hur man får barnen nyfikna på mat. 

Sannas tips

Månadens skörd på Instagram

Följ @manadensskord på Instagram för bilder, filmer, recept, inspiration och inblickar i redaktionens arbete.

     

Om Månadens skörd

ICA Kvantum strävar efter att bli bäst på frukt och grönt. För att nå vårt mål ger vi ut Månadens skörd som genom reportage, tips och recept inspirerar dig om säsongens goda gröna råvaror. Du hittar magasinet gratis i din ICA Kvantum-butik och kan också läsa utvalt innehåll direkt på webben.