Bärkassen i kampen mot cancer

Bärkassen i kampen mot cancer

För oss på ICA Kvantum Nybro är ortens föreningsliv otroligt viktigt, inte minst för barnen. Därför var det självklart att samarbeta lokalt och engagera oss i kampen mot barncancer.

Bärkassen som kan rädda liv är en kasse som vi tillsammans med tre andra ICA Kvantum butiker i Småland har sålt för att stödja Barncancerfonden genom team Rynkeby. Team Rynkeby är en välgörenhetsrörelse där deltagarna varje år cyklar 120 mil från Sverige till Paris, för att sprida information om och samla in pengar till Barncancerfonden. Vi värnar om Nybros föreningsliv så kombinationen av idrott genom cykelloppet, den lokala förankringen då loppet startar i Kalmar och att barn är en hjärtefråga för oss gjorde att vi valde att engagera oss i detta. 

Vår butik, ICA Kvantum Färjestaden, ICA Kvantum Tranås och ICA Kvantum Växjö köpte in var sin halvpall med bärkassen för att sälja under sommaren för 5 kronor styck, där hela överskottet på 3,50 kronor går till Barncancerfonden. Tillsammans har vi och de andra butikerna samlat in 168 000 kronor. Våra bärkassar sålde slut fortare än vad vi hade trott, vilket visar att den här frågan är viktig inte bara för oss - utan även för våra kunder.