Hållbarhet en självklarhet

För oss som ICA-butik är hållbarhetsarbete en självklarhet. Att driva en mataffär är energikrävande och varje förbättring tar oss ett steg närmare att driva en hållbar affär. Men hållbarhet för oss är även att erbjuda att brett miljömärkt sortiment, aktivt arbeta med att minska vårt matsvinn och hjälpa er kunder att handla miljösmart

Eko-logiskt

Att sätta ihop en måltid av närproducerade varor, välja rättvisemärkt frukt, och leva ekologiskt i vardagen ska vara enkelt och bekvämt.

Därför erbjuder vi på ICA Kvantum Flygfyren ett brett utbud av varor framtagna med särskilt stor hänsyn till människan likaväl som till djur och natur. Allt för att underlätta för dig som vill göra medvetna val när du handlar.

Vi letar hela tiden efter nya ekologiska produkter till vårt sortiment. Saknar du någon favorit? Prata med oss i butiken!

Vi tar vara på råvaran

Vi arbetar aktivt med att minska vårt svinn och ta vara på så mycket som möjligt av det goda som finns i vår butik!

Därför samarbetar vi bland annat med appen Karma som hjälper oss att rädda den fullt ätbara mat vi inte får sålt i butik, genom att kommunicera ut och sälja den för halva priset. Gott för både dig och din plånbok, och framför allt för miljön!

Rädda Östersjön

I ett samarbete mellan Roslagens Sparbank, Roslagens Sparbanks Stiftelser och ICA Kvantum Flygfyren bjuder vi in elever i årskurs åtta till en höst med möjlighet att fördjupa sig i Östersjöns utmaningar.

Läs mer här!

Alla kan göra något. Det här gör vi.

Som ICA-butik har vi ett ansvar att bidra till ett mer hållbart samhälle. Det innebär inte bara minskade utsläpp, minskat matsvinn och ett brett ekologiskt sortiment, utan även att vi ska göra det enklare för dig som kund att göra hållbara val. Samtidigt som vi arbetar för ett levande Roslagen.

För att nå våra mål jobbar vi därför aktivt och långsiktigt inom områden som miljö, hälsa, kvalitet, och mångfald. Och lokalt såklart!

Vill du veta mer om allt vi gör? Kom in och prata med oss i butik, upptäck våra hållbara initiativ och breda sortiment från våra många lokala leverantörer!

Det bästa i säsong

ICA Kvantum strävar efter att bli bäst på frukt och grönt. För att nå vårt mål ger vi ut magasinet Månadens skörd som genom reportage, tips och recept inspirerar dig till säsongens godaste gröna råvaror!

Du hittar magasinet gratis hos oss i butik, och du kan också läsa utvalt innehåll direkt online.

Till Månadens skörd