För en god morgondag

Här har vi samlat alla våra initiativ som gör Malmö lite goare. För både människorna och klimatet. Från kortare transporter och svinnsmarta lösningar, till samhällsstödjande samarbeten. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Det här gör vi.

Hjärteköket

Små rätter och stora smaker

Det är aldrig najs att bli vald sist. Därför har vi skapat Hjärtekoket där vi tar vara på kantstötta och lite för mogna frukter och grönsaker som vi inte alltid får sålt. Här kan du avnjuta en svinnsmart smoothie, juice, eller någon av våra hemlagade vegetariska rätter. För även om bananen är lite brun så är smaken helt fläckfri. Ingenting ska gå till spillo!

Karma

Bra mat till ett lägre pris

Vill du också vara med oss i kampen mot matsvinn, samtidigt som du sparar en slant eller två? Ja, vi trodde väl det. Därför har vi i samarbete med appen Karma installerat ett kylskåp där vi säljer mängder av olika produkter och färdiga maträtter med kort datum till halverat pris. Ladda ner appen, öppna kylskåpet med telefonen, och registrera din order. Klart! Lika smidigt som svinnsmart.

För en god morgondag

För en god morgondag

Här har vi samlat alla våra initiativ som gör Malmö lite goare. För både människorna och klimatet. Från kortare transporter och svinnsmarta lösningar, till samhällsstödjande samarbeten. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Det här gör vi.

Skåne Stadsmission

Gott för en god sak

Hemma hos oss slängs det inga varor med kort datum eller förpackningsfel. Istället hämtas dessa upp av Stadsmissionen i samarbete med IFK Malmö, packas i kassar innehållande mat för minst 200 kronor, och säljs för 30 kronor styck till behövande hushåll via Stadsmissionen i Malmö. Pengarna går oavkortat till IFK Malmös ungdomsverksamhet för att både fotbollsdeltagande och träningskläder ska kunna erbjudas gratis. Inget svinn, bara win win!

Köket

Lyxen att laga svinnsmart

Vårt kök är inte bara en plats där vi lagar riktigt god mat från grunden. Det ger oss även möjligheten att laga riktigt god mat från grunden, på de råvaror som riskerar att inte bli sålda. Det kan handla om en kantstött rödlök, en köttbit med skadad förpackning, eller grädde med kort datum. Då slår våra kockar sina kloka huvuden ihop för att skapa en restaurangvärdig meny baserat på vad som finns att tillgå för dagen. Det är det som är lyxen med att ha hela butiken som skafferi. Att vi använder oss av det vi har för att minska vårt matsvinn. Samtidigt som du får njuta av en fantastiskt vällagad måltid.

Närproducerat

Smaken av närproducerat

Vi tycker det är viktigt att stötta våra lokala bönder och mathantverkare. För ett levande Skåne, kortare transporter och bättre råvaror på tallriken. Därför har vi ett nära samarbete med många lokala leverantörer som vi lyfter i våra diskar och hyllor. Allt från ekologiskt kött från Söderåsen till ost från Möllans Ost och nyskördat från Vellinge. Goa grejer från trakten helt enkelt!

Läs mer om våra närproducerade råvaror