Goa grejer från trakten

Eftersom vi själva gillar att tillverka goa grejer, så gillar vi även när våra grannar gör det. Smakrika, nyskördadr och nygräddade hantverk från skånska åkrar, slakterier och mejerier som produceras här. Precis runt husknuten. Det är goa grejer det! Både för miljön och för smaklökarna.

Delikatess

Små rätter och stora smaker

Bli inte förvånad om ett besök i vår delidisk slutar i en smakresa till både när och fjärran. Från granngården, ner till Parma och tillbaka igen. Här samsas den spanska Manchegon med schweizisk Gruyère, italiensk Peccorino och Kaltbach Creamy från det lilla mejeriet, Möllans ost i Malmö. Det är även här du hittar den fint lufttorkade skinkan, salamin från Falorni och delikatesser från Sardinien som är en av världens få blåa zoner där en stor del av befolkningen blir över 100 år. En noga utvald blandning av det allra goaste helt enkelt!

Fisk

En fena på kvalitet

Bakom vår fiskdisk står våra alldeles egna fiskexperter, med flinka fingrar ett öga för kvalitet. För här filear vi våra fiskar själva och dukar fram ett noga utvalt utbud av både färska råvaror och färdiga fiskrätter beroende på vad säsongen har att erbjuda. Som exempelvis vår egna fiskgratäng och den ljusrosa laxen från Bömlo, uppfödd helt utan antibiotika och andra konstgjorda tillsatser.

Kolonial

Från Kivik till Katmandu

I vårt skafferi hittar du smaker från hela världen. Asiatiska såser trängs med lokala kryddor från Kabbarp, tahini från Mellanöstern, ajvar från Balkan, och ett riktigt stort sortiment av extra fylliga olivoljor. Och på tal om stora sortiment, så kommer du knappast missa vårt utbud av tonic när du besöker oss. Där kan du välja bland över 100 olika sorter, som Indian Tonic Water från Skånska Spritfabriken, eller en tonic med smak av rabarber från Ekobryggeriet.

Kött

Från skånska gårdar

Få saker smakar så gott som riktigt bra kött. Förutom att vi maler och styckar själva i butik, så erbjuder vi en mängd styckesdelar av högsta kvalitet från våra bönder härifrån trakten. Som ekologiskt nötkött från Tycho på Söderåsen, och oxkött från Vismarslövs gård i Klågerup som är en av få miljöcertifierade gårdar i Sverige.

Hjärteköket

Närodlade godsaker

Vi är stolta att kunna erbjuda våra gäster skånskodlade frukter och grönsaker, som smakar så där gott som bara nyskördat kan göra. Året runt kan du hos oss plocka färska tomater direkt från Viken, potatis från Skivarp, svamp från Hällestad, och krispiga grödor från både Vellinge och Dalbo beroende på säsong. Goare kan det knappast bli!

Sankt Jakobs stenugnsbageri

Nybakat från Sankt Jakobs

Följ doften av nybakt så tar den dig hela vägen fram till våra välfyllda hyllor med produkter från Malmös tveklöst bästa stenugnsbageri. Här hittar du färska surdegsbröd, klassiska kardemummabullar, saftiga kanelsnäckor och förförande goda wienerbröd. Ingen fika utan Sankt Jakobs är ett motto vi alla borde leva efter.