Vi på ICA Kvantum Emporia tycker det är viktigt att vara engagerade i samhällsnyttiga projekt och verksamheter och har därför valt att samarbeta med Hyllie IK & Malmö Ridklubb.

Hyllie IK

Hyllie IK är en fotbollsklubb som vill erbjuda barn och ungdomar i närområdet möjlighet till en rolig, fostrande och hälsosam fritidsaktivitet. Det ska finnas goda möjligheter för både flickor och pojkar att inom klubbens verksamhet utvecklas under barn- och ungdomsåren för att senare kunna ta en plats i klubbens seniorlag. Kvaliteten på barn- och ungdomsverksamheten är därför av avgörande betydelse såväl för individen som för klubben, idag och i framtiden.

Malmö Ridklubb

Malmö Ridklubb driver en omfattande ridskola för alla åldrar och grupper med olika inriktning och kunskapsnivå i samtliga discipliner, inkluderande en speciell handikappverksamhet. 
Föreningen bedriver också tävlingsverksamhet från klubbnivå till regionala i dressyr, hoppning för såväl ponnies som hästar. Inom MR finns även en husargrupp.

Skänk din pant för flickors skolgång

Flickor ska gå i skolan – inte giftas bort, bli gravida eller tvingas arbeta! I tretton länder jobbar IM med konkreta insatser för att ge flickor möjlighet att gå i skolan. I våra pantrum får du som kund möjlighet att avstå dina pantpengar och istället skänka dem till IM. Allt som behövs är ett knapptryck. 

De insamlade pantpengarna går till IM som sedan ser till att pengarna går dit de gör bäst nytta. Det kan vara ett projekt i Malawi som arbetar för att ta flickor ur barnäktenskap och få dem tillbaka till skolan, eller ett projekt i Nepal där flickor från utsatta grupper får tillgång till utbildning.

Det här är IM

Organisationen grundades 1938 och verkar i tretton länder världen över. IM kämpar för en värld fri från fattigdom och utanförskap. Verksamheten är möjlig tack vare det samlade engagemanget hos IMs givare, medlemmar och volontärer.

Genom IMs projekt når pengarna de människor som behöver det mest!