Vi på ICA Kvantum Emporia tycker det är viktigt att vara engagerade i samhällsnyttiga projekt och verksamheter och har därför valt att samarbeta med Hyllie IK, LB07 & Malmö Ridklubb.

IF Limhamn Bunkeflo

IF Limhamn Bunkeflo (LB07) är idag Skånes största fotbollsförening med drygt 1 300 aktiva barn och unga. Vi erbjuder barn och unga att träna och spela fotboll i en socialt trygg miljö med välutbildade ledare. Detta borgar för en gedigen utbildning på och utanför planen som våra unga tar med sig genom hela livet.
Vår föreningsidé bygger på att alla medlemmar ska känna gemenskap och uppleva glädjen i vår verksamhet.

Vår värdegrund bygger på ledstjärnorna ”Utbildning – Utveckling – Ansvar”. Vi ska vara en trygg förening där alla är välkomna och får plats att vara sig själva. På så sätt förebygger vi rasism och andra former av intolerans inom föreningen och andra föreningar vilket i förlängningen även påverkar samhället.
Vårt samhällsengagemang är vårt sätt att bidra till ett hållbart Malmö och en hållbar utveckling och genom fotbollen förena människor i Malmö. Vi gör det genom konkreta och handfasta projekt som Nattfotboll, Tjejfotboll, Jobbchansen och Skolträffen.

Hyllie IK

Hyllie IK är en fotbollsklubb som vill erbjuda barn och ungdomar i närområdet möjlighet till en rolig, fostrande och hälsosam fritidsaktivitet. Det ska finnas goda möjligheter för både flickor och pojkar att inom klubbens verksamhet utvecklas under barn- och ungdomsåren för att senare kunna ta en plats i klubbens seniorlag. Kvaliteten på barn- och ungdomsverksamheten är därför av avgörande betydelse såväl för individen som för klubben, idag och i framtiden.

Malmö Ridklubb

Malmö Ridklubb driver en omfattande ridskola för alla åldrar och grupper med olika inriktning och kunskapsnivå i samtliga discipliner, inkluderande en speciell handikappverksamhet. 
Föreningen bedriver också tävlingsverksamhet från klubbnivå till regionala i dressyr, hoppning för såväl ponnies som hästar. Inom MR finns även en husargrupp.

Skänk din pant för flickors skolgång

”ICA har alltid tagit ett stort ansvar i samhället. Nu vill vi tillsammans med våra gäster och IM ge fler flickor möjligheten att få gå i skola!” säger Peter Berlin, köpman på ICA Kvantum Emporia i Malmö. 

Flickor ska gå i skolan – inte giftas bort, bli gravida eller tvingas arbeta! I tretton länder jobbar IM med konkreta insatser för att ge flickor möjlighet att gå i skolan. I våra pantrum får du som kund möjlighet att avstå dina pantpengar och istället skänka dem till IM. Allt som behövs är ett knapptryck. 

De insamlade pantpengarna går till IM som sedan ser till att pengarna går dit de gör bäst nytta. Det kan vara ett projekt i Malawi som arbetar för att ta flickor ur barnäktenskap och få dem tillbaka till skolan, eller ett projekt i Nepal där flickor från utsatta grupper får tillgång till utbildning.

Det här är IM

Organisationen grundades 1938 och verkar i tretton länder världen över. IM kämpar för en värld fri från fattigdom och utanförskap. Verksamheten är möjlig tack vare det samlade engagemanget hos IMs givare, medlemmar och volontärer.

Genom IMs projekt når pengarna de människor som behöver det mest!