Delikatessen

ost

Delikatessen

Den manuella delikatessdisken är så lång att den aldrig tycks ta slut, och dessutom bräddfylld med allt det goda. I disken samsas runda, vällagrade ostar med ringlande korvar och stora bastanta rökta skinkor och många andra charkuterier du kan tänka dig. Ja, vi tycker att vi är Malmös allra bästa delikatessavdelning – bedöm själv!

Historik

Jag har mycket stor kännedom och kunskap om medelhavsmat och lufttorkat kött – detta är min specialité. Förutom gedigen varukännedom och kurser om kött och korv har jag många fortbildningskurser i ost, smak, tillvekning, lagringsegenskaper och hantering, jag har arbetat med detta i mer än 20 år.

Fakta

I sortimentet finns delikatesser från jordens alla hörn och vi hämtar kontinuerligt in nyheter från hela världen. I bassortimentet finns minst 70-80 olika ost-sorter. Vi är störst på lufttorkat kött och salami från medelhavsländerna.

Anna
Mitt personliga tips
Min och Drottning Silvias absoluta ost-favorit är ”Brillat Savarin” och jag avnjuter gärna en bit av denna ost tillsammans med ett glas portvin. Vi komponerar gärna en medelhavsbricka till Dig – med ost eller lufttorkat kött – eller både ock. Fråga oss gärna! Saknar du något i sortimentet kontakta mig!
 
Anna Zorica, Avdelningsansvarig
040-32 62 91