Fri från

allergi

Fri från

Är du eller någon du känner allergisk? Cirka 18 procent av Sveriges befolkning, eller någon i var tredje hushåll, är födoämnesintoleranta. Vår butik arbetar med "Fri från", ICAs butikskoncept för att hjälpa allergiska och överkänsliga kunder.

I "Fri från" ingår ett specialsortiment, informationsmaterial om allergi och intolerans samt allergianpassade recept. ”Fri från" inriktar sig främst mot kunder som är överkänsliga för gluten, laktos, mjölkprotein, ägg, sojaprodukter, nötter, fisk och skaldjur.

Särnär-produkter

I butiken finns även ett stort sortiment av Särnär-produkter, Särskilda Näringsändamål. Det är livsmedel som är särskilt tillverkade eller sammansatta enligt Livsmedelsverket föreskrifter och bestämmelser. Särnär-produkter ska klart kunna skiljas från livsmedel för normal konsumtion. Produkterna måste vara tillverkade i en miljö så att livsmedlet inte kan bli kontaminerat av till exempel gluten, mjölk och soja. Särnär-produkterna måste också ha en näringsdeklaration.

Specialutbildad personal

De flesta medarbetarna i butiken har genom utbildning fått större förståelse för behoven hos kunder med allergi. Bland vår personal finns också specialiserade rådgivare som har gått en fördjupad utbildning för att kunna svara på mer komplicerade frågor i ämnet. Fråga gärna efter Jerry Rosengren eller Jimmy Persson i butiken om det är något du undrar!

Söker du någon särskild produkt?

ICA Malmborgs Mobilias målsättning är att kunna erbjuda det största och bredaste sortimentet i regionen. Har du önskemål om någon särskild produkt, kontakta gärna:
per.tengberg@kvantum.ica.se