Kött & korv

Kött & korv

Nu hittar du vår manuella köttavdelning i delikatessdisken!

Våra öppettider är:
Mån-Fre 07-20
Lördag 07-18
Söndag Stängt

I vår manuella köttdisk får du tips och idéer på hur du förvarar, steker, rimmar och grillar kött på bästa sätt. Beställ köttet precis som du vill ha det. Vi är angelägna om att du som kund ska hitta det du söker. Vi har stora möjligheter att tillgodose dina speciella önskemål om styckning eller beställning av viltkött, delikatesser och speciella styckdetaljer. Vänd dig till personalen i avdelningen, så hjälper de dig gärna med beställningar.

Vår hantering av färs och finstyckat kött

I vår köttavdelning utför vi anatomisk finstyckning och maler färs flera gånger om dagen. Du kan när som helst under dagtid få nymald färs från kvarnen, medan du väntar.

ICA Malmborgs Tuna uppfyller kriterierna för hantering, styckning och packning av KRAV-märkt kött. Vi är även Svanen-certifierade, vilket inbegriper strikta miljö- och hygienkrav. Butiken genomför regelbundet egenkontroller. Våra produkter har aldrig fått någon anmärkning vid kontroll.

Har du ytterligare frågor, prata gärna med vår köttpersonal. Vi är stolta över vår kunskap om hur bra kött ska hanteras.

Vi satsar ekologiskt!

Därför ser vi till att i vårt sortiment ha de allra bästa skånska leverantörerna av ekologiskt fläsk, nöt, lamm och kyckling:

Källunda gård 

Bosarpskyckling 

Gröna lammet 

Tillverkning av färskkorv

I butiken tillverkar vi egen färskkorv till stekning och grillning. Korvarna håller hög kvalitet; vi använder bara naturfjälster och kötthalten ligger kring 85%. Alla har en egen smakprofil och du kan välja bland både fläsk-, nöt-, lamm- kyckling- och kalvkorv. Vi stoppar korv minst två gånger i veckan, men vill du förbeställa en viss sort går det också bra. Som ett komplement till våra egna säljer vi brittiska korvsorter från de välrenommerade charkuteristerna Taylors and Jones i Stockholm. Dessa går också att förhandsbeställa.

Fläskkorvar:

TunaBrat Vår egen bratwurst
Mischelinare Fransk fläskkorv med vin och örter
Skånsk äpplekorv Äppelsåsen görs under svenska äppelsäsongen på frukt från butiken
Skånsk lökkorv Fläsk och karamelliserad lök
Skånsk fläskkorv Traditionell fläskkorv med kryddpeppar
Fänkålssalsiccia Smakrika korvar med fänkål
Bacon & Salvia Med rökt fläsk och salvia
Kimchikorv Smaksatt med koreansk soja
Chipotle Stark och rökig
Inferno Het korv med chili och vitlök
Ramslök Finns efter säsong

Lammkorv:

Rosmarin & Fetaost Storfavorit i lammfjälster

Nöt & kalvkorv:

Boerewors Sydafrikansk grillkorv i ring
Baharat Nordafrikansk kryddig
Saltimbocca Kalvkorv med parmesan, salvia och prociutto

Tillagningstips för färskkorv

I stekpanna: 15-20 minuter på låg värme.
I ugn: 175 grader 10 minuter (lamm), 15-20 minuter (övriga). Stek dem snabbt i panna efteråt så får de fin färg och knäckigare skinn.
På grill: Grilla på svag värme i 15-20 minuter.
Salsiccia är utmärkt att ha i grytor.

Kontakt: 046-16 20 47 eller koket.tuna@kvantum.ica.se