Grön Miljö

Grön Miljö

LivsMedEl

Färsk fisk, krispiga närodlade grönsaker, kött från lokala uppfödare. Vi är glada över att kunna erbjuda ett stort sortiment av fina färskvaror. Att driva livsmedelsbutik kräver såklart mycket energi och att hantera färskvaror innebär en extra stor energikonsumtion. På Malmborgs har vi som mål att ta ansvar för både mat och miljö. Därför har vi självklart ägnat elförsörjningen en extra stor tanke. Lösningen har blivit att välja 100 % ren el från vindkraft.

Våra bärkassar

Nedskräpning, både på land och i haven, är ett stort problem. Även i Sverige. Det finns beräkningar som gjorts som visar att det om cirka 30 år förmodligen kommer att finnas mer plast än fisk i haven. Men det behöver inte bli så. Tillsammans kan vi göra skillnad.
Våra plastkassar är ett bra exempel. De är till 80 procent tillverkade av återvunnen plast. Det innebär och mindre koldioxid som är en starkt bidragande orsak till den globala uppvärmning, som har en negativ påverkan på vår miljö. Dessutom har trycket på påsarna gjorts på ett miljövänligt sätt.

Så här kan du bidra till en bättre miljö och spara pengar: 

Köp inte fler påsar än du behöver.

- Använd dem flera gånger om.

- Låt plastpåsarna sluta sina dagar i återvinningen.