Rätt på råvaran

Rätt på råvaran

Rätt på råvaran

Är du nyfiken på hur du kan variera och tänka nytt? I Månadens skörd visar vi dig hur du lagar en råvara, men på flera olika sätt.

Lär känna din rabarber

Få rätter är så somriga som en klassisk rabarberpaj med vaniljsås. Lika gott är det att lägga rabarber på grillen och i drinkglasen. Välkommen att botanisera bland fräscha sommarstjälkar.

En grönsak som ger mersmak

Hur kan något med lika hög vattenhalt som havet falla så många i smaken? Lär känna en av våra mest folkkära grönsaker när vi grottar ner oss i allt från gurkans smakkombos till förvaringsknep.

Orange och oemotståndlig

Lär känna den mångsidiga moroten som tillför allt från krispighet i det asiatiska köket till sötma och saftighet i morotskakan.

En rotfrukt på uppsving

Från medeltidens medicinskåp till medvetna restaurangers vegetariska menyer - rotsellerin med sin karaktärsfulla smak är en bit svensk matkulturhistoria som åter är aktuell i våra kök.

Kökets bästa vän

Den gula löken har utvecklats från basingrediens till välsmakande huvudråvara. Med dess många användningsområden, goda smak och nyttiga innehåll är den guld värd i köket, så ta den tillvara.

Aubergine


Citrus


Pumpa


Svamp


Meloner