Månadens skörd

Månadens skörd

Nu bjuds blasten in i finrummet

Planeten är ute på hal is och idag är det nödvändigt, men passande nog även trendigt, att hushålla med resurserna. Det öppnar upp en helt ny värld av möjligheter till spännande matlagning!

Från rot till blast

Milda meloner, vad gott!

Innehåller vattenmeloner mer vatten än sötmeloner? Består sötmeloner av mer socker än vattenmeloner? Och vem betalar 28 000 kronor för en densukemelon? Den som läser får se!

Meloner

Nu spirar det i städerna

Runt om i världen har mängder av initiativ startats för att göra våra städer grönare. FN har dessutom satt upp hållbara städer som ett av sina viktigaste mål. På köpet kan vi faktiskt få ännu godare mat.

Grönare städer

Barnens kräftskiva

Susanne Karlsson från ICA Kvantum Ale Torg är ansvarig för frukt och grönt.  Hon bor på landet, gillar att träna och vara aktiv och tycker att det är viktigt att barnen från tidig ålder får lära sig hur bra det är att röra på sig. I augusti tipsar hon om hur man kan barnanpassa kräftskivan. 

Susannes tips

Månadens skörd på Instagram

Följ @manadensskord på Instagram för bilder, filmer, recept, inspiration och inblickar i redaktionens arbete.

     

Om Månadens skörd

ICA Kvantum strävar efter att bli bäst på frukt och grönt. För att nå vårt mål ger vi ut Månadens skörd som genom reportage, tips och recept inspirerar dig om säsongens goda gröna råvaror. Du hittar magasinet gratis i din ICA Kvantum-butik och kan också läsa utvalt innehåll direkt på webben.