Fullständig fotbollsglädje på Vi lirare-dagen

Fullständig fotbollsglädje på Vi lirare-dagen

På ICA Kvantum Luleå gillar vi inte bara goda smaker, vi gillar även goda saker och engagerar oss i samhället. En sak vi brinner lite extra för är barn- och ungdomsidrotten. Därför arrangerade vi en dag full av fotbollsglädje.

Vi på ICA Kvantum Luleå vill vara en god kraft i samhället och bidra till ortens idrottsföreningar. I slutet av augusti arrangerade vi tillsammans med Vi Lirare och den lokala fotbollsföreningen Lira BK en stor fotbollsdag på Skogsvallen. Organisationen Vi Lirare består av ett unikt nätverk av spelare, ledare och domare från Allsvenskan. De verkar för en positiv utveckling inom svensk fotboll och deras värdegrund bygger på UEFA:s tio budord, som kan sammanfattas i Fair Play, Respekt för varandra och Älska vår sport. Värderingar vi tycker är viktiga att ungdomarna får med sig från tidig ålder.

Inför fotbollsdagen ansvarade vi för att bjuda in föreningarna och under dagen bjöd vi barnen på frukt och dricka. Under förmiddagen höll fotbollsprofiler som Tommy Söderberg, Bosse Pettersson och Anders Limpar i ett träningspass för 120 barn födda 2005, 2006 och 2007, med killar och tjejer från olika kulturer. Efter träningen följde paneldiskussioner med föreningsledare, autografskrivning och utdelning av goodiebags till barnen. På eftermiddagen var det en avslutande uppvisningsmatch mellan Vi Lirare och ortens AllStar-lag. Det var fritt inträde till matchen för alla under 18 och alla med ICA-kort. Resten av biljettintäkterna gick till UNICEF som fanns på plats under dagen. Vi Lirare-dagen var ett bra och roligt evenemang som uppskattades av barnen och deras föräldrar. Alla var vinnare den dagen! 

 

banner_ica100