ICA Självscanning – handla smart

ICA Självscanning – handla smart

ICA Självscanning innebär att du kan handla och registrera dina varor själv med en bärbar scanner. Du läser av streckkoden, packar varorna direkt i kassen och behöver inte lyfta upp dem förrän du kommer hem.

Du slipper alltså plocka upp varorna på bandet och ner i kassarna igen.
Dessutom ser du hela tiden hur mycket du handlat för.

- Nytt för våra scannrar är att du nu kan ha din egna inköpslista direkt i scannern. Gör din inköpslista inloggad på ICA-appen eller på icas hemsida så dyker den sedan upp i scannern när du tar ut den från vår scannervägg. Du kan lätt bocka av vara för vara efter du scannat in den.

Den nya snabbkassan!

  • Enkelt att använda
  • Snabbare ut genom kassan
  • Se hur mycket du handlar för
  • Färdigpackade kassar före kassan

Sätt igång

Dra eller blippa ditt ICA-kort i kortläsaren. I vår butik kan du hämta ut scannern med ditt digitala ID som finns i ICA-appen eller din smarta klocka.

 

En lampa tänds för att märka ut din scanner och ditt namn syns på displayen. Börja sedan med att scanna in så många kassar du behöver. Streckkoden finns  på skylten bredvid dem.

Så funkar det

Håll varans streckkod cirka en decimeter från scannern och tryck på den stora, gula knappen. Ett blipp hörs och varans namn och pris syns på skärmen. Nu kan du lägga varan i kassen. Scanna alltid varje vara för sig.

Viktvaror

Viktvaror med kilopris väger du själv. Lägg dem på vågen och tryck på varans symbol. Scanna etiketten som skrivs ut och fäst den sedan på påsen.

Varor utan streckkod

Varor som saknar streckkod, t ex bröd eller läskbackar, har en streckkod för självscanning på hyllkanten eller på en skylt vid sidan om.

Eventuella rabatter visas på kvittot efter utcheckning.

Handla säkert

För både din och vår skull görs slumpmässiga avstämningar. Det finns två olika avstämningar. En helavstämning då kassören följer dig till en avstämningskassa där ni tar reda på om du har scannat för mycket eller för lite av något. Eller en delavstämning där kassören på plats kollar ett slumpvist antal av dina varor med en scanner. Kassören kan inte påverka avstämningarna.

Det finns två sätt att betala

Bemannad - När du handlat klart lämnar du scannern till kassören vid en av utcheckningspunkterna. Pantkvitton, bonuscheckar och rabattkuponger lämnar du också här.

Betala själv - Sätt tillbaka scannern i scannertornet och följ instruktionerna på skärmen vid betalstationen. Använd kupongläsaren för pantkvitton, bonuscheckar och rabattkuponger.

Tack för att du handlar smart!