Kundkockarna Fredrik och Ingela

Kundkockarna Fredrik och Ingela

Fredrik och Ingela är två av våra trevliga kunder som visar tips på hur man lagar en god Pulled Pork!

Pulled pork

4 portioner

Ingredienser Upplägg
Ingredienser
500 gr
Fläskkarré
3 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 chilifrukt
5 msk kalv- eller oxfond
3-4 dl BBQ-sås
Olivolja eller smör att steka i
Grovmalen svartpeppar
Flingsalt
Hamburgerbröd
Crème fraiche
Tomat
Lök
Sallad
Sojamarinerade ärtskott
 
 
 
 

 

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Krydda köttet runt om med salt och peppar. Lägg det i en gryta med lock som tål ugnsvärme.
  3. Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan. Häll på barbecuesåsen så det täcker kött och lök. Sätt på locket, låt köttet stå i nedre delen av ugnen 4–5 timmar, tills det ärriktigt mört.
  4. Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär och blandas med såsen.
  5. Dela bröden och låt var och en fylla sitt bröd med kött och tillbehör.