Kundkocken Fredrik

Kundkocken Fredrik

Vår trevliga kund Fredrik Jonsson visar tips på hur man lagar en god squashpasta.

Fredriks Squashpasta á la Swedish Open

4 portioner

Ingredienser  
4 färska lasagneplattor
12 skivor parmaskinka
12 skivor emmertalerost
1,5 dl riven parmesan
1 squash
200 g ricottaost
1 burk hela tomater
3 klyftor vitlök
1 Piri-piri
Olivolja
Salt
Peppar

 

Så här gör du

 

  1. Värm och mosa tomaterna tillsammans med 1 pressad vitlöksklyfta. Pressa 1 Piri-piri mellan 2 skedar och häll i tillsammans med tomaterna. Låt sjuda.
  2. Hyvla squashen och fräs i stekpanna tillsammans med 2 pressade vitlöksklyftor.
  3. Blanda Ricotta med lite olivolja, salt och peppar.
  4. Bred rocottablandningen på lasagneplattorna, lägga på ost, parmaskinka och squash. Rulla ihop och lägg i smord ungsfast form.
  5. Häll tomaterna över och toppa med parmesan. In i ugnen på 225 gr i ca 15 min.
  6. Servera med en grönsallad.