Månadens skörd

Månadens skörd

Mer grönt på tallriken

Alla vet att det är nyttigt, ändå är det få som äter tillräckligt av grönsaker och frukter. För den som antar utmaningen väntar flera positiva hälsoeffekter, så hur når man de där 500 grammen?

Gröna tips

Kökets bästa vän

Den gula löken har utvecklats från basingrediens till välsmakande huvudråvara. Med dess många användningsområden, goda smak och nyttiga innehåll är den guld värd i köket, så ta den tillvara.

Gul lök

Bäst före men inte dålig efter

Av gammal vana förhåller vi oss nitiskt till bäst före-datumet, i valet mellan att använda eller slänga mat. Men vad innebär ”bäst före” egentligen och blir maten dålig när datumet passerats?

Bäst före

En grönsak till!

Helena Ekberg ansvarar för Papricaklubben på ICA Kvantum Ale Torg. Hon brinner för matlagning och bakning, gärna tillsammans med barnen Emma 8 år och Leo 5 år.

De bor i ett naturskönt område utanför Göteborg med många skogspromenader och motion på schemat. 

Helenas tips

Månadens skörd på Instagram

Följ @manadensskord på Instagram för bilder, filmer, recept, inspiration och inblickar i redaktionens arbete.

     

Om Månadens skörd

ICA Kvantum strävar efter att bli bäst på frukt och grönt. För att nå vårt mål ger vi ut Månadens skörd som genom reportage, tips och recept inspirerar dig om säsongens goda gröna råvaror. Du hittar magasinet gratis i din ICA Kvantum-butik och kan också läsa utvalt innehåll direkt på webben.