Vårt engagemang: Skolidol

Vårt engagemang: Skolidol

I samarbete med Cityidrott genomför vi tävlingen Skolidol som är ett av våra engagemang för att få Landskronas barn och ungdomar att röra mer på sig.

Hur kommer det genomföras?

Skolidol är en tävling som vi genomför för andra gången tillsammans med Cityidrott. Tävlingen går ut på att barn mellan 6-12 år uppträder enskilt med sång, dans och ibland också instrument. Cityidrott bjuder in alla skolor i Landskrona att delta i Skolidol. Eleverna får sedan delta i delfinal innan 10 bidrag väljs ut till en huvudfinal. Vår butik sponsrar tävlingen med pengar till ljud och ljus, lokalhyra och en representant från butiken sitter också med i juryn tillsammans med en danslärare och en sångerska. Vi brinner för att få fler barn och ungdomar fysiskt aktiva och sponsrar redan idrottsföreningar. Men fysisk aktivitet behöver inte bara innebära sporter som fotboll, det kan också vara att dansa och sjunga. 

Det är viktigt att det finns meningsfulla aktiviteterför ungdomarna på orten. Genom Skolidol får många av de här barnen för första gången kontakt med Cityidrott och deras aktiviteter. Skolidol bidrar till god stämning och gemenskap bland barnen. Det är jättekul att se så engagerade och duktiga ungdomar som har roligt tillsammans. Jag känner verkligen att vårt engagemang ger så mycket tillbaka!

banner_ica100