Vi fyller 30 år!

Vi fyller 30 år!

Kom och fira med smakprover, kaffe med sött och jubileumskväll med självaste Carl Jan Granqvist. Och glöm allt som heter 30-årskriser, den här veckan ligger fokus på riktigt bra priser!

Så och då firar vi

Tisdag kl 11–18: Gratis kaffe och kaka.

Onsdag kl 17–21: Jubileumskväll med 20 olika smakdemos, grillevent utanför butiken och besök av Carl Jan Granqvist.

Fredag kl 11–17: Gratis kaffe och tårta.

Hela veckan: Massor av smakdemos och riktigt bra priser.

 

Vår historia

1987 – Kronan ICA föds

Den bara tre år gamla K-marknaden har det tufft i konkurrensen mot Willys Cash och beslutar sig för att sälja butiken till köpmannen Holger Gunnarsson som nu stolt också kunde titulera sig ICA-handlare. 


1987–1989 – Tuffa år som lönade sig

Efter Holger Gunnarsons förvärv av K-marknaden stod Kronan ICA inför en stor utmaning, att ta upp kampen med både lågprisbutiken Willys Cash och den mer färskvarufokuserade Kungslivs. De första åren var tuffa, men efter två års hårt arbete lossnade det och Kronan ICA stod nu stadigt.


2001 – Nytt avstamp med nya Kungsmässan

Samtidigt som Kungsmässan byggdes ut fick ICA Kronan möjligheten att utöka butiksytan. I samband med nyöppningen fick också butiken det namn man har idag – ICA Kvantum Kungsbacka.

 

2005 – Nya ytor skapade ”mattempel”

Genom att utnyttja de tomma ytorna bakom Kungsmässan byggdes butiken ut ytterligare. Samtidigt flyttade Kronans Fisk in i en egen lokal mittemot entrén, något som gjorde att man fick en stor möjlighet att utveckla butiken.

En större frukt- och gröntavdelning skapades samtidigt som man förlängde den befintliga delikatessdisken. Satsningarna gjorde att ICA Kvantum Kungsbacka blev kallad för  "mattempel" i tidnigen Butikstrender.

 

2007 – Bäst x 2

Satsningarna som gjordes under 2005 och som utvecklades under de kommande åren ledde till att man både fick Arlas ”Guldko” för ”Bästa matglädjebutik” samt kunde titulera sig”Sveriges Bästa Matbutik.”

 

2009 – Hedersprisets år

ICA Kvantum Kungsbacka tilldelas ICAs hederspris "Guldkundvagnen" med motiveringen "Genom att hela tiden utmana sina konkurrenter och sig själv att alltid bli bättre och bättre, är butikens ambition att butikens lägsta nivå ska vara lika med konkurrentens högsta nivå."

 

2011 – Prisad för matglädjen igen

ICA Kvantum Kungsbacka vinner Arlas ”Guldko” igen och kan glädjas över att vara "Sveriges bästa matglädjebutik" ännu en gång.

 

2016 – 30-årsfirandet

ICA Kvantum Kungsbacka fyller 30 år och bestämmer sig för att firar stort under en hel vecka.

Carl Jan Granqvist kommer till butiken. Man arrangerar ett grillevent under jubileumskvällen. Det bjuds på kaffe och tårta. Samtidigt bestämmer sig butiken för att inte prata om några 30-årskriser, utan bara bjuda sina kunder på massor av riktigt bra priser.