Rätt på råvaran

Rätt på råvaran

Rätt på råvaran

Är du nyfiken på hur du kan variera och tänka nytt? I Månadens skörd visar vi dig hur du lagar en råvara, men på flera olika sätt.

Tre nyanser av grönt

Nu våras det för gröna spänstiga blad som alla är fina, friska och förrädiskt lika – men bara till utseendet. Här ger vi en snabbkurs i tre sorters sallat och deras unika smakegenskaper. Med rätt blad, på rätt sätt, i rätt rätt.

Fantastiska betor

Rödbetshummus, bowls, chips och saftiga biffar, idag hör betan hemma i fler rätter än vår klassiska husmanskost. Nu betar vi av det bästa med säsongens röda och gula rotfrukter – från jord till bord!

Liten rot med stora smaker

Grov och len med förvillande namn. Jordärtskockan som gömts i årets snö har nu kommit upp i eller utan tö – redo att bevisa sin talang som festlig smakförhöjare i både vardagsmat och helgmiddag.

En svensk rova på världsturné

Mastig rova med ljuv smak av kål – en svensk hybrid där det bästa av två världar möts i ett. Nu lyfter vi den förädlade kålroten och låter den sätta guldkant på både långa kok och snabba fräs.

Alla goda ting är tre

Sätt mer färg på vintermaten med kraften av kål. Låt julbordets klassiker förgylla hela december, från högtidsfirande till mellandagsmat, i nya skepnader och med spännande smaker. 

Potatis


Äpple


Majs


Zucchini


Blomkål


Jordgubbar


Rabarber


Gurka


Morot


Rotselleri


Lök


Aubergine


Citrus


Pumpa


Svamp


Meloner